930 x122 grota rece

    Valentina_Gheorghiu

    Concert de Paste

    Filarmonica Piteşti organizează în Săptămâna Patimilor, miercuri, 11 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert dedicat Învierii Domnului.

    În prima parte, va evolua pianista Valentina Gheorghiu, care va prezenta lucrări de W. A. Mozart (Sonata nr. 18 în Re major KV 576), Franz Liszt (Vallee d’Obermann) şi Claude Debussy (Estampes).

    Fiica reputatului pianist Valentin Gheorghiu, Valentina Gheorghiu moşteneşte talentul marelui interpret, începând studiul instrumentului de la cinci ani. Absolvă Universitatea Naţională de Muzică, în prezent fiind la master la Haute Ecole de Musique din Geneva, la clasa pianistului şi profesorului Nelson Goerner. A susţinut recitaluri şi concerte la Ateneul Român şi la Sala Radio, fiind invitată să concerteze cu Orchestra de Cameră Radio şi cu filarmonicile din Timişoara, Bacău, Ploieşti, Sibiu şi Iaşi.

    În a doua parte a concertului, Corul ,,Pr. Ion Ionescu”, dirijat de Ion Isăroiu, va interpreta lucrări de: Ferrell Croissant (Ave Maria), Gheorghe Popescu-Brăneşti (Cuvine-se, cu adevărat), Gheorghe Cucu (Miluieşte-mă, Dumnezeule), Dimitrie Bortneanski (Până când, Doamne?), Nicolae Lungu(Cămara ta, Mântuitorul meu), Gavriil Musicescu (Doamne, buzele tale) şi Nicolae Lungu (Stihira a II-a, glas 8).

    Fondat în 1907 de învăţătorul şi folcloristul Ion Mihalache, corul din Topoloveni s-a remarcat prin frumuseţea repertoriului, a artei interpretative si a costumelor. A fost condus de Constantin Gh. Popescu, Marin Chivu, Constantin Popescu, Virgil Vlăsceanu, Ion Dumitru, Marin Trache, Ion Stănescu şi, din 1947 până la moartea sa, în 2004, de preotul Ion Ionescu. Din 2005 poartă numele celui care a pus 57 de ani din viaţa sa în slujba corului şi a vieţii culturale argeşene.

    După moartea preotului Ionescu, la conducere vine preotul Ion Isaroiu, conf. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Mc. Filoteea” din Piteşti.

    Corul „Pr Ion Ionescu” a participat la toate concursurile şi festivalurile de gen din ţară, câştigând numeroase premii şi trofee la: „D.G. Kiriac”, „Ion Vidu”, „Ciprian Porumbescu”, „Timotei Popovici”, „Iosif Velceanu” etc.

    De asemenea, a susţinut concerte în străinătate, în Republica Moldova, Polonia, Grecia şi Italia, fiind remarcat de presa de specialitate.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90