Donaris 930 x 122

    Gheorghiu

    Concert de pian la patru mâini

    

    În seara de 8 decembrie 2011am avut din nou plăcerea să-l avem invitat pentru un recital pe marele pianist Valentin Gheorghiu însoţit de soţia sa Roxana.

    Mărturisesc ca acum 36 de ani în 1975 am audiat la Ateneu o serie de concerte care aniversau 25 de ani de la debutul artistului la Ateneu. Cum trec anii. Maestrul Valentin Gheorghiu şi-a păstrat vigoarea interpretării de parcă anii nu se văd.

    În debut s-a interpretat Sonata în Re major KV 488 de W. A. Mozart pentru pian la patru mâini. Compusă în 1781 în stil galant cu melodii interpuse şi cadenţe.

    Au urmat concertele la patru mâini Grand Rondeau în La major op 107 şi Marş caracteristic 3 în Do major op.121 de Franz Schubert. Au urmat Vals în La minor de Frederic Chopin şi Romanţă în La major de Serghei Rachmaninov.

    După pauză au urmat Mica suită de Claude Debussy şi bijuteria muzicală Suita Dolly de Gabriel Faure.

    În final s-au interpretat Două dansuri maghiare de J. Brahms.

    Interpretarea distinşilor artişti au fost însoţită de aplauzele însufleţite ale sălii şi distinşii artişti au oferit şi două piese la bis.

    O seară deosebită şi o bucurie pentru melomanii piteşteni.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90