Donaris 930 x 122

suflatori

Concert de suflători

Astă seară la Filarmonica din Piteşti am avut parte de o nouă premieră: Orchestra Simfonică de Suflători a Filarmonicii din Piteşti. Este o formulă inedită de orchestră, este surprinzător să vezi în loc de partida de coarde clarinetele., fagoţii pe post de violoncele, sau tuba în loc de contrabas. Este orchestra ideală pentru muzica de film!

Animatorul şi creatorul acestei orchestre este Florin Ciofică, omul de la tubă al Orchestrei Simfonice din Piteşti. Domnul Ciofică este şi un animator cultural, conduce asociaţii culturale, este profesor şi face o mulţime de lucruri. În plus este un om amuzant, a vorbit între piese cum mult umor întreţinându-se cu publicul.  Ne-a dat şi explicaţi privind aceste antracturi umoristice, dirijorul se îngrijea de interpreţi. Suflătorii depun un efort mult mai mare cu plămânii şi au nevoie de pauze.

A fost un program care nu  a respectat programul de sală dar a fost plăcut şi antrenant. S-a cântat şi din muzica de film, au fost interpretate marşuri americane care tot suport muzical de filme erau.

A fost interpretat cu dăruire şi talent celebrul Vals Trist de Şostakovici.  A fost apoi o altă piesă foarte potrivită pentru această orchestră a fost  Din Lumea Nouă de Dvorak. din care s-a cântat partea a patra.

Nu au lipsit şi bucăţile cu infuzie de jazz, interpretându-se în acest mod Boleroul lui Ravel. S-a Cânta şi rock interpretându-se Bohemian Rapsody a formaţiei Queen.

A fost o seară plăcută şi antrenant. Păcat că unui nesimţit i-a sunat telefonul în toate pauzele, probabil că orchestra suina prea tare şi nu l-am auzit şi în celelalte momente. Stimaţi concetăţeni închideţi telefoanele nu vă bateţi joc de noi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3