NOR CURIER 930X122

    Florin_Paul

    Concert lecţie Bach Ysaye de Florin Paul

    În această seară am avut privilegiul să audiem un recital de vioară susţinut de virtuozul Florin Paul. Acesta este stabilit actualmente în Germania şi ne oferit alături de recital şi o lecţie de muzică.

    Domnul Florin Paul a vrut să demonstreze că Bach este inspiratorul unora din compoziţiile belgianului Eugene Ysaye (citeşte Eujen Izai) un virtuoz al viorii şi un compozitor pentru vioară. Eugene Ysaye, trăitor în perioada romantismului la sfârşitul secolului XIX şi începutul celui de-al XX-lea a scris numeroase sonate pentru vioară.

    În acest scop violonistul Florin Paul a prezentat în prima parte Partita a III-a /BWV1006 în Mi Major de J.S. Bach. Florin Paul regăseşte teme ale lui Bach în Sonata a II-a în La Minor de Ysaye.

    În partea a doua a recitalului Florin Paul ne-a interpretat Partita a II-a /BWV1004 în Re Minor de J.S. Bach şi apoi Sonata a III-a în Re Minor de Eugene Ysaye.

    În final am avut privilegiul ascultării Sonatei a VI-a de Eugene Ysaye.

    A fost un regal muzical urmărit, din păcate, de puţini auditori şi cu enervantul acompaniament în surdină de la Bingo.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3