EcoMoto 930×122

    Borac

    Concert Luiza Borac

    În această seară la Filarmonica din Piteşti am avut onoarea unei mari artiste, Luiza Borac.

    Este născută în Piteşti dar ea este vâlceancă, acolo şi-a terminat studiile liceale. Este o mare interpretă de Chopin.

    Concertul lui Brahms este o piesă romantică. Mi-a plăcut dialogul pianului cu violoncelul. Luiza Borac a interpretat cu strălucire acest concert, dând măsura măiestriei sale. Orchestra condusă de Bogdan Vodă a acompaniat corect pe artistă. La bis Luiza Borac ne-a oferit cu mărinimie Intermezzo de Brahms o piesă foarte romantică şi melancolică. Mi-a lăsat o foarte bună impresie prin modestia arătată şi a acceptat să se pozeze cu mine la cabină în pauză, drept care am s-o şi prezint.

    În partea a doua Orchestra Filarmonicii ne-a prezentat o piesă clasică Simfonia nr 48 de Haydn. Este supranumită Maria Theresia fiind scrisă în 1769 de compozitor cu ocazia unei vizite a împărătesei. Piesa muzicală mi-a reamintit de acordurile clasice mozartiene. Haydn foloseşte o orchestră restrânsă cu de coarde şi câteva instrumente de suflat. Este orchestra potrivită să intre la Palatul Esterhazy.

    În final dirijorul Bogdan Vodă ne-a oferit Variaţiuni pe o temă de Haydn aparţinând tot lui Brahms. Orchestra s-a reunit complet cu instrumentele de suflat şi a arătat amprenta simfonismului deschis de Beethoven. Până la urmă a fost o seară Brahms!

    Melomanii care au ratat concertul au de ce să le pară rău!

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3