Donaris 930 x 122

Concert popular la Filarmonică

Astă seară la Filarmonica din Piteşti am avut un concert vocal şi simfonic. Orchestraaltcondusă de Tiberiu Oprea ne-a oferit un repertoriu de ever greenurimuzicale cu doi  tineri solişti vocali. Dacă Mediana Vlad este bine cunoscută publicului piteştean, Vlad Miriţă este în premieră la Piteşti. Târgovişteanul Vlad Miriţă cu o voce de bas bariton a devenit cunoscut prin Câştigarea Festivalului de la Mamaia la debutanţi şi a faptului că a cântat la Eurovision cu Nico în 2008.  Este acum solist al Operei Române.

Surpriza neplăcută a fost în prima parte că sunetul nu a fost reglat şi orchestra acoperea vocile, chestiune remediată total în partea a doua a concertului.

În prima parte s-a cânta repertoriul prezentat de orchestră la Festivalul Muzicii de Film de la Bucureşti din vară. Am ascultat pasaje din musicaluri celebre cântate la Londra şi New York.

Ama audiat în interpretarea orchestrei în deschidere Music Man. Apoi s-a cântat din The Phantom of the Opera.   Au cântat în duet cei doi solişti apoi pasaje din Sound of Music. Asta m-a dus cu gândul că acest musical îi spăla de păcatele trecutului nazist pe austrieci, fantomele au revenit doar când Kurt Waldheim a dorit să devină cancelar. Orchestra ne-a cântat apoi Brodway Show-Stoppers.

În finalul primei părţi s-au cântat pasaje din West Side Story, un omagiu al lui Bernstein pentru fascinantul oraş care este New York.

În partea a doua s-a continuat programul de mare popularitate. Mediana Vlad a cântat pasaje  Les filles de Cadix şi I could have danceddin My Fair Lady. Orchestra ne-a oferit bucăţi de mare popularitate , Dansul focului de de Falla, Marşul nr. 1 de Elgar şi Salut d’amour de acelaşi autor englez.  Vlad Miriţă a cucerit publicul cu canzonetele Mamma şi O sole mio. În final s-a cântat un duet din Văduva veselă a lui Lehar. La insistenţele publicului cei doi solişti ne-au oferit ca bis  frumosul duet Time to say goodbye al cuplului Sarah Brightman şi Andreea Bocelli.

O seară plăcută şi simpatică!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3