930×122 CAPRA 5

    dirijorul_nicolae_iliescu

    Concert „Philarmonia” la Pitesti

    Filarmonica din Pitesti are in programul saptamanii 14 – 20 februarie un spectacol de zile mari pe care iubitorii genului nu trebuie sa il rateze. Este vorba de un spectacol al maestrului Nicolae Iliescu impreuna cu orchestra „Philarmonia”. Spectacolul este programat sa aiba loc joi, 17 februarie, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

    Probabil ca pitestenii inca mai simt vibratiile concertului simfonic extraordinar care l-a avut la pupitrul dirijoral pe maestrul Sabin Pautza. Ei bine, Filarmonica Pitesti organizeaza joi, 17 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, concertul simfonic sustinut de orchestra de camera „Philarmonia” din Bucuresti, dirijata de Nicolae Iliescu.

    „Constituit in 1983, in Bucuresti, ansamblul, care are in componenta instrumentisti de exceptie, a repurtat succese pe scenele nationale si internationale: Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Austria, Germania s.a. In palmaresul orchestrei figureaza colaborari cu cei mai prestigiosi solisti romani, precum si cu artisti straini de renume: Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz, Barbara Hendricks.

    Fondatorul si dirijorul orchestrei de camera „Philarmonia”, Nicolae Iliescu, a absolvit cursurile Conservatorului National din Bucuresti  si ale Conservatorului „Piotr Ilici Ceaikovski” din Moscova. Concert maestru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti, profesor universitar la Academia de Muzica din Bucuresti, s-a remarcat in concertele sustinute in Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, Elvetia, Germania, precum si in tari din Asia si America.

    Joia viitoare, publicul pitestean va audia lucrari de Doru Popovici – „Pastorale banatene”, A. Corelli -„Sarabanda, Giga si Badinerie”, W. A. Mozart – „Divertisment KV 136 in Re Major” si A. Dvořák – „Serenada pentru orchestra de coarde”, a declarat Jean Dumitrascu, directorul Filarmonicii Pitesti.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3