New Profesional Consult 930 x 122

    concerto_grosso

    Concerto Grosso

    În seara de 10 noiembrie Filarmonica din Piteşti ne-a oferit un regal de muzică barocă. În acest scop dirijorul Tiberiu Oprea a mobilizat resursele Filarmonicii locale.

    Piesele oferite au fost concerte pentru orchestre de coarde având mai multe instrumente solistice având în plus o orgă electronică pe rol de clavecin. Muzica barocă este extrem de potrivită pentru fondul muzical când lucrez şi să mă concentrez.

    S-a cântat în deschidere Canonul în Re major de Johann Pachelbel cu partituri solistice pentru viorile lui Tiberiu Oprea şi Mădălin Sandu.

    A urmat Vivaldi  cu Concertul pentru două trompete în Do major RV 537 în transcripţie pentru vioara lui Madălin Sandu şi naiul Ginei Tănase.

    S-a cântat apoi Concertul pentru oboi şi vioară  în Re minor BWV 1060R avînd pe Lucia Petroianu la oboi şi pe Tiberiu Oprea la vioară.

    În finalul primei părţi s-a cântat Concertul op. 3 nr.1 în Si bemol major HWV 312 de Handel cu Daniel Stan la vioară, Lucia Petroianu şi Valentin Ghiţă la oboi şi Paul Oneci la violoncel.

    La ]nceputul părţii a doua s-a cântat Concertul op. 3 nr. 2 în Si bemol major HWV 313 de Handel având ca solişti la vioară pe Mădălin Sandu şi Alexandra Mirea, Lucia Petroianu şi Valentin Ghiţă la oboi şi Paul Oneci şa violoncel.

    A urmat Concertul nr. 10 pentru patru viori în Si minor de Vivaldi vând solişti pe Mădălin Sandu, Daniel Stan Alexandra Mirea şi Tiberiu Oprea. În final s-a cântat Concertul nr.4 în Re major de Arcangelo Corelli, părintele genului Concerto Grosso, cu Mădălin Sandu şi Tiberiu Oprea la viori.

    În ciuda unor mici scăpări a aplauzele entuziaste a unor copii în pauzele de respiro ale orchestrei (care au încetat după pauză, mi-am permis să explic copiilor că nu se aplaudă în aceste pauze şi să aştepte sala să înceapă să aplaude şi văd că au prins mica lecţie) a fost un regal muzical. Încă odată se observă problemelor de sonorizare a sălii noastre atunci se cântă muzică adecvată spaţiilor sacre.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90