New Profesional Consult 930 x 122

    Festivalul de Teatru de Studio Piteşti

    Între 18 şi 24 noiembrie s-a desfăşurat în Piteşti al XIII-lea Festival de Teatru de studio Piteşti. Am avut privilegiul să văd două spectacole:

    Scaunele de Eugen Ionescu

     

     Ilie Gheorghe şi Tamara Popescu

    Această piesă cunoscută de Eugen Ionesco  este pusă în scenă de Teatrul Naţional din Craiova Marin Sorescu. Regia aparţine lui Kincses Elemer şi distribuţia îi cuprinde pe Ilie Gheorghe actor emblematic al acestei instituţii şi Tamara Popescu.  Cuplul aşteaptă invitaţi şi scena se umple din ce în ce cu scaune goale. Ionesco vorbeşte despre ratare, ea reproşându-i că n-a ajuns în viaţa ei măcar un fel de şef, măcar rege şef!!!! Bătrânul îi replică că a ajuns mareşal de imobil. Cuplul aproape centenar îşi întâmpină oaspeţii inexistenţi, continuând conversaţia despre oportunităţile ratate ale lui ca să ajungă şef. Finalmente, după ce scena este plină de scaunele ocupate de invitaţii inexistenţi, cuplul îţi ia viaţa aruncându-se în mare. O piesă respirând de tristeţe.

     

     Je ne regrete rien

    Această piesă pusă în scenă de Compania Gestual Art din Bucureşti în scenariul şi regia Mălinei Andrei are ca subiect viaţa tummultoasă a marei cântăreţe Edith Piaf. De fapt numele piesei se inspiră din titlul unui din cele mai cunoscute cântece ale artistei. Actriţa Claudia Negroiu se achită cu dăruire şi talent de acest rol desfăşurând un monolog al vieţii artistei în care actriţa interpretează cu talent câteva din melodiile lui Edith Piaf. În monolog apar iubirile celebre, Yves Montand, Marcel Cerdan, celebrul boxer francez mort într-un accident de avion şi Charles Aznavour.

    Claudia Negroiu şi-a binemeritat aplauzele din timpul şi la sfârşitul spectacolului.

     

    Claudia Negroiu

     

     

     

     

     

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3