Donaris 930 x 122

    imagine0052

    Instrumentele lui Ion Bogdan Ştefănescu

    Joi 28 octombrie ne-am reîntâlnit cu cuplul Ion Bogan Ştefănescu (flaut) şi Hora Maxim (pian). De această dată programul oferit a fost doar din muzicieni autohtoni. Flautistul Ştefănescu a început cu Trei Crai, piesă clasică aparţinând lui Anton Pann.

    Instrumentul a fost însă unul exotic, flautul bas, un fel de caval, dacă sunt eu exact. Programul a continuat cu alţi compozitori români: George Enescu, Tudor Ciortea, Carmen Petra Basacopol, Doina Rotaru, Petre Elinescu, Vasile Jianu, Tiberiu Brediceanu. Surpriza a fost folosirea, funcţie de compoziţia muzicală, a nu mai puţin de 4 tipuri de flaut, de la piculină, la flaut alto, flaut şi flaut bas. Ce ne-a bucurat mult au fost şi bucăţile de inspiraţie jazzistică ale lui Johnny Răducanu. Programul a fost încheiat de interpretarea Horei Staccato a lui Grigoraş Dinicu, unde flautul a înlocuit cu succes vioara.

    Pianistul Horia Maxim a acompaniat cu fineţe pasajele solistice ale flautului.

    A fost o seară magică şi un cadou de excepţie oferit melomanilor piteşteni.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90