EcoMoto 930×122

    orchestra1

    Romanian Trio cu orchestră

    La Piteşti, astă seară pe 18 noiembrie, la Filarmonică a fost o seară specială. Am avut ocazia să-i urmărim pe soliştii de la Romanian Piano Trio separat, acompaniaţi de orchestră.

    Primul a fost pianistul Horia Mihail cu o piesă potrivită aniversării de anul acesta Chopin cu Faintaisie pour piano et orchestre sur des airs polonais en La majeur op.13. Este o piesă care ne relevă mândria originii pianistului.

     


    A urmat Răzvan Suma cu Rondo de Dvorak. Ca de obicei violoncelistul a interpretat strălucit piesa acompaniat de orchestră.

    Finalmente, ultima parte a fost a lui Alexandru Tomescu cu piesa Tsigane a lui Ravel. Este o piesă pe care a comandat-o un violonistei maghiare Jelly d’Arany. Se văd influenţele muzicii lăutăreşti ţigăneşti care ne sunt familiare. O piesă de mare virtuozitate.

    Partea a doua a concertului a fost susţinută de orchestra condusă de dirijorul Alexandru Ganea.

    Am avut ocazia să ascultăm Uvertura la muzica de scenă la poemul dramatic Manfred. Manfred este un renumit poem de Byron.

    Apoi orchestra ne-a prezentat o piesă renumită Poemul simfonic nr. 3, Les Preludes (d’ apres Lamartine). Am avut parte de o muzică, maiestuoasă, imperială, înflăcărată, des folosită ca temă muzicală în filme.

    Un program de excepţie care ne-a umplut sufletele de fericire.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3