NOR CURIER 930X122

    cuplu-300x225

    Mama şi fiica două viori fermecate

    Astă seară 13 ianuarie 2011 Filarmonica din Piteşti ne-a oferit un regal de vioară. Protagonistele au fost mama Cristina Anghelescu şi fiica sa Ioana Cristina Goicea.

    Cristina Anghelescu este o reputată şi fină violonistă. Ea ne-a oferit Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op.77 de Johannes Brahms. Acest concert foarte cunoscut în trei părţi, care cere o tehnică desăvârşit, variaţii ritmice, corzi rupte, întreruperi bruşte. Acest lucru i se atribuie lui Brahms care era pianist în principal. Orchestra condusă de dirijorul Alexandru Ganea a acompaniat cu acurateţă pe Cristina Anghelescu.

    A doua parte a concertului a avut-o protagonistă pe fiica doamnei Anghelescu, Ioana Cristina Goicea. O remarcasem deja la un concert al unor tineri interpreţi, unde talentul ei ieşit din comun a ieşit în evidenţă.

    Şi concertul din această seară a dovedit că Ioana Cristina Goicea este o stea în devenire a viorii. Ea ne-a oferit Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major nr.1 op. 6 de Niccolo Pagannini.  Am recunoscut în concert multe teme populare din muzica italiană, rezonanţe ale operei. IoanaCristina Goicea a interpretat cu talent şi acurateţă opera unui mare virtuos al viorii. Am remarcat atenţia cu care tânăra interpretă urmărea pe dirijorul Ganea pentru intrările ei solistice. Ioana Cristina Goicea este un talent formidabil care trebuie urmărit în continuare.

    În final ni s-a oferit Concertul pentru două viori şi orchestră de coarde în Re minor BWV 1013 de Johann Sebastian Bach.  Acesta a fost interpretat de cele două dăruite violoniste cu multă graţie. Concertul acesta ca toată muzica lui Bach este plină de sacralitate şi a fost o încântare să-l audiem.

    Cred că a fost  unul dintre cele mai mai importante evenimente culturale piteştene.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3