New Profesional Consult 930 x 122

Vlad_Dimulescu

Mozart şi Beethoven

Filarmonica piteşteană ne-a oferit astă seară un concert de vară.  Orchestra condusă de Alexandru Ganea a deschis concertul cu Uvertura la Opera Zauberfloete (Flautul Fermecat) oeră influenţată de iluminism şi masonerie. Uvertura ne pregăteşte pentru acţiunea dramatică a operei.alt

A urmat Concertul nr.4 pentru pian şi orchestră în Sol major , op.58. Solistul serii a fost pianistul Vlad Dimulescu din prestigioasa şcoală de la Braşov, dacă ar fi să-i numim pe Mihaela Ursuleasa sau pe Horia Mihail. Vlad Dimulescu a interpretat cu dăruire şi virtuozitate partea solistică.  Acest concert a fost interpretat în premoieră la Palatul Prinţului Lobkowitz. Concertul are o notă poetică şi se simte marca lui Beethoven în acompaniamentul pe care-l face orchestra. Nu lipsea din repertoriul lui Liszt. A fost o mare încântare şi Solistul Vlad Dimulescu a fost îndelung aplaudat. A avut eleganţa să ne ofere şi un bis cu o Nocturnă de Chopin.

În partea a doua ni s-a oferit Simfonia Linz no 36 în Do major KV 425 de W. A. Mozart.  Acesatpă poartă numele oraşului unde a fost cântată prima dată şi este cunoscută prin scurtimea temporală a creerii acestei compoziţii. A fost un concert de vară în consens cu vremea de afară caldă şi puţin ploioasă care ne-a umplut de plăcere şi bunăvoinţă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90