Donaris 930 x 122

    cuartet

    Oaspeţi din Braşov

    Astă seară 25 mai se împlinesc exact 5 ani de la primul concert al orchestrei care va deveni orchestra Filarmonicii Piteşti.

    Ieri 24 a fost momentul festiv celebrat de opereta Liliacul.

    Astăzi am avut oaspeţi braşoveni.  A fost prezent cu un recital de muzică de cameră Sextetul  Filarmonicii din Braşov. Recunosc că sunt un mare amator de muzică de cameră mai ales în atmosfera intimă, pentru că probabil obosiţi de seara muzicală de ieri au fost prezenţi puţini melomani piteşteni.

    În prima parte am avut ocazia să ascultăm Trio pentru clarinet vioară şi pian de Aram Haciaturian. Haciaturian este unul din cei mai cunoscuţi compozitori sovietici ai secolului XX. Rămâne faimos pentru muzica din baletul Spartacus sau pentru Dansul săbiilor.  Acest concert este unul pentru trei instrumente vioară şi clarinet acompaniate de pian. Muzica are puternice influenţe orientale şi a muzicii populare din zona Caucazului unde există un amestec de popoare şi culturi.

    În partea a doua am audiat Concertul de coarde în re minor Moartea şi Fata de Franz Schubert . Este de fapt ultima compoziţie a lui Schubert când acesta era bolnav şi semnele arătau că sfârşitul este aproape.  Schubert este unul din cunoscuţii compozitori a faimoasei Şcoli vieneze de la începutul secolului XIX.  Muzica romantică este extrem de tensionată subliniată de sunetul sfâşietor al instrumentelor de coarde.

    A fost o seară muzicală reuşită!

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90