NOR CURIER 930X122

filarmonica1

Patru ani de Filarmonică la Piteşti

În aceste zile se împlinesc 4 ani de la primul concert al noului lăcaş de cultură piteştean Filarmonica. Şi această instituţie a rezistat! În primul rând datorită eforturilor modestului şi dedicatului director Jean Dumitraşcu. Dar n-ar fi fost să fie dacă primarul Tudor Pendiuc n-ar fi sprijinit financiar această instituţie!

Acum la patru ani de la inaugurare, cei implicaţi profesional şi spectatorii pot fi mândri de instituţia lor. Am avut prilejul să audiem maeştri ai artei muzicale din ţară şi de peste hotare. E mare lucru ca Piteştiul nu lipseşte niciodată din turneele tânărului şi talentatului maestru care este Alexandru Tomescu!

Concertul aniversar a fost o producţie în totalitate cu forţe proprii. În prima lui parte s-a cântat Concertul pentru vioară op.14 de Samuel Barber. Istoria lui este complicată şi programul de sală ne-a povestit-o. Este o piesă modernă specific americană cu dificultăţi interpretative.  Solistul concertului a fost Mădălin Sandu. Acesta a părăsit postul de şef de partidă şi concert maestru pentru a se prezenta în postura solistică. Şi s-a achitat cu multă măiestrie. Orchestra, condusă de dirijorul  Tiberiu Oprea cel care se identifică cu această orchestră, a reacţionat cu acurateţă în acompanierea viorii.

În partea a doua a spectacolului Dirijorul Tiberiu Oprea ne-a oferit un gen mai popular anume muzică de film. Am reascultat pasaje din coloanele sonore ale unor filme de mare succes. Ce are muzica de film specific, poate dramatismul unor pasaje menit să susţină partea de acţiune a filmului, folosirea partidei de suflători şi a percuţiei pentru sublinierea momentelor de dramatism şi suspans a filmului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3