930×122 CAPRA 5

    tuburi-300x225

    Paul Luculescu şi Feel the Rythm

    Percuţionistul Paul Luculescu de la Filarmonica din Piteşti ne-a propus joi 20 ianuarie un spectacol inedit, percuţie folosind instrumentele clasice şi nu numai. Chiar de la început ni s-au arătat intenţiile autorului majorităţii pieselor cât şi a echipei care a contribuit la acest spectacol: Alex Sturzu, Marian Micu şi Bogdan Andrei, regizat de Felix Crainicu.

    În sala de spectacole a Casei Sindicatelor goală lăsând să se vadă zidul gol din spate şi diverse instalaţii ale scenei. S-au folosit pentru începerea spectacolului o doză electrică o scală pe care s-au exersat percuţii.

    Au urmat piese folosind atât tobele cât şi alte posibilităţi de obţinut sunete de percuţie. S-a cântat la tobe piesa Greetings to Herman de Hans Gunter Brodman, apoi în scena întunecată interpreţii adunaţi în jurul unui butoi metalic şi-au folosit corpurile pentru a obţine sunete în piesa lui Luculescu La butoi. A urmat piesa Măturile unde interpreţii au folosit pe post de instrumente măturile în piesa cu acelaşi nume de Paul Luculescu. În această piesă au fost ajutaţi de tânăra Roxana Andrei la aspirator!

    A urmat piesa amuzantă de Manfred (Amadeus) Menke: Eine kleine Tischmusik, unde interpreţi echipaţi în bucătari au interpretat percuţii la diverse instrumente de bucătărie.

    De mare succes s-a bucurat din partea audienţei piesele din repertoriu clasic şi revuistic Odă bucuriei de Ludwig van Beethoven, Cântecul Gamei de Richard Rogers şi French Cancan de Jaques Offenbach interpretate la tuburi de plastic. Acestea având sunete specifice ale gamei Do major au fost folosite cu măiestrie pentru a reproduce piesele amintite.

    A urmat Maşina de scris de Paul Luculescu unde interpreţii au folosit maşina de scris şi alte obiecte de birou pentru producerea sunetelor. Apoi sala a fost antrenată să producă şi ea acompaniament prin pocnetul degetelor în piesa Clapping music de Steve Reich.

    Finalul a fost cel mai amuzant în sunet de fluier, maracasuri şi tobe Paul Luculescu a invitat mai mulţi doritori din sală să participe la muzică exersându-şi talentul de ţinut ritmul. Tânărul de vreo 10 ani Adi a fost cel mai talentat viitor percuţionist alegându-se cu un premiu o tobă djemba africană.

    A fost un spectacol amuzant şi plăcut care a delectat publicul piteştean.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3