New Profesional Consult 930 x 122

    Recital oltenesc

    La noi în Piteşti are un mare succes concertele olteneşti ….populare. La faimosul Cazan a lui Petrică (Mâţu Stoian) se face coadă la bilete.

    Iată că de la Craiova ne vin de astă dată doi virtuozi,alt în recital. Este vorba de violoncelistul Elvis Ciuculescu şi pianistul Mihai Ungureanu solişti ai Filarmonicii Oltenia.

    Cei doi interpreţi ne+au oferit un regal de piese muzicale din repertoriul post-romantic.

    În prima parte a concertului s-a cântat Sonata în la minor pentru violoncel şi pian de Edvard Grieg. Este dedicată fratelui John care era violoncelist amator.

    În partea a doua a concertului s-a interpretat Sonata în la major pentru vioară şi pian aranjată pentru violoncel şi pian de Cesar Franck.  Această compoziţie a fost dedicată prietenului său violonistul Eugene Ysaye care îşi sărbătorea nunta. Această piesă a fost rearanjată pentru violoncel şi dedicată solistului Jules Delsart.

    Recitalul a fost, din păcate, urmărit de puţină lume şi din cauza concurenţei cu turneul lui Alexandru Tomescu la aceeaşi oră la Teatrul Alexandru Davila.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90