Donaris 930 x 122

enescu

Remember Enescu

Astă seară Filarmonica ne-a oferit un concert de cameră din muzica lui Enescu. A fost o mare bucurie să reascultăm pe compozitorul nostru naţional. Doamna Ioana Voicu-Arnăuţoiu a rostit câteva cuvinte bine simţite în deschiderea concertului.

Au fost piese care ne-au încântat. Interpreţii au fost: Ioana Voicu-Arnăuţoiu la vioară şi succesive Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu la pian la 4 mâini şi Manuela Giosa la pian.

Am ascultat Pastorala, Menuet trist şi Nocturna la vioară şi pian la 4 mâini la care publicul s-a cam grăbit cu aplauzele în pauze, apoi Impromptu concertant pentru vioară şi pian. Aceste piese sunt miniaturi muzicale ce amintesc de Liszt şi Chopin. A urmat Sonata Torso pentru vioară şi pian.

S-au audiat Rapsodia Română (op.1 şi op.2) la pian la 4 mâini.  Pentru mine această muzică reprezintă chintesenţa românităţii, defineşte în mod exemplar sufletul românesc şi este speranţa românilor zeci de ani prin acordurile sale.

Să ne bucurăm că îl avem o astfel de muzică!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90