Donaris 930 x 122

Seară de operă

Am avut ocazia să ascultăm în seara de 23 iunie un regal de arii  de opere cu, se pare,  concursul

alt
Valentina Naforniţă

doamnei Laura Niculescu şi a altor invitaţi de onoare din Italia: doamna Giovanna Lomazzi cofidenta Mariei Callas, Gianni Tangucci şi Giampiero Zazzara.

Am avut ocazia să ascultăm muzică bună cântată de solişti acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii din Piteşti condusă de Tiberiu Oprea. Concertul vocal instrumental a stat sub semnul marii cântâreţe Maria Callas, interpretându-se arii din opere ale repertoriului său.

Concertul a fost deschis de orchestră care a prezentat Uvertura la opera Carmen.

A urmat soprana basarabeancă Valentina Naforniţă. Această voce deosebită a fost de curând premiată la Cardiff la un concurs BBC. Ea ne-a cântat aria Je veux vivre din Romeo şi Julieta de Gounod. Vocea sa deosebită nu a fost pusă în valoare de acustica precară a sălii. Mai târziu ea a revenit cu aria Cântecul lunii din Rusalka de Dvorak. Pentru că obligaţiile profesionale au obligat-o nu a mai putut fi aclamată la sfârşit. Probabil că a fost vârful artistic al concertului.

Doi tineri clujeni Orsolya Vari şi baritonul Alin Anca au interpretat duetul La ci darem la mano din Don Giovanni de W. A. Mozart. Alin Anca are o voce foarte bună iar Orsolya o prezenţă scenică deosebită având o frumuseţe aparte.

alt
Alin Anca şi Orsolya Vari

Alin Anca şi Orsolya au revenit şi au interpretat cu dăruire şi alte arii.

O altă voce aparte a fost tot a unui basarabean Mihail Dogotari un bariton cu un volum deosebit al vocii care ne interpretat Di Provenza il mar din operaTraviata de Verdi. El a revenit împreună cu o voce locală şi plăcută a sopranei Andra Bivol Costea, o interpretă de pe meleagurile noastre cântând duetul Dunque io sondin Bărbierul din Sevilla de Rossini.

O altă voce de un dramatism bine controlat a aparţinut Cristinei Radu în opere de Verdi şi Gounod.

O frumoasă surpriză a constituit-o vocea tenorului Ştefan Korch tot de la ClujCu arii din Boema de Puccini şi Rigoletto de Verdi. Vocea trebuie însă să fie lucrată în continuare.

Un alt bariton cu un bun control al vocii a fost şi Marian Reşte cu aria Madamina din Don Giovanni în care se enumeră cuceririle amoroase ale personajului Don Juan.

Nu în ultimul rând, ne-a încântat din nou vocea Medianei Vlad cu arii din Donizzeti.

Ultimul care a apărut în concert este o altă veche cunoştinţă Ştefan Popov care ainterpretat aria Io morro, ma lieto in core din Don Carlo de Verdi.

În final orchestra filarmonicii a interpretat Intermezzo din Cavaleria Rusticană de Mascagni. Cred că publicul a fost excesiv când a început să bată din palme la ritmurile aceste bucăţi antrenante. Parcă asta merge la polcile lui Strauss când dirijorul invită publicul să participe.

În final invitaţii de onoare au fost poftiţi pe scenă la insistenţele aceluiaşi public generos.

A fost un final de stagiune foarte reuşit.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3