NOR CURIER 930X122

    Frandes

    Seară Mozart

    În seara de 17 noiembrie dirijorul Filarmonicii di Arad Dorin Frandeş ne-a oferit o seară exclusiv Mozart.

    Mozart este parte a triadei excepţionale a muzicii germane: Bach, Mozart, Beethoven. Muzica lui este plină de viaţă şi optimism cu toate că viaţa lşui a fost plină de eşecuri şi moarte îl găseşte într-o sărăcie lucie fiind îngropat la Cimitirul săracilor într-o groapă comună. Un economist cu pretenţii muzicale îl declarase epitomul capitalismului victorios. Nimic mai neadevărat ca acest lucru!

    Dorin Frandeş ne-a oferit în deschidere Uvertura la opera Don Giovanni. Opera a avut premiera în Praga iar uvertura dezvăluie dramatismul operei. Dorin Frandeş

    A urmat Concertul pentru pian nr. 23 în La major KV 488 având-o ca solistă pe Nicoleta Luca Meiţoiu. Prima mişcare este solară cu câteva tonuri melancolice, a doua mişcare este melancolică şi cu reminiscenţe ţinând de operă care va fi folosită în opera Don Giovannni iar ultima mişcare este un rondo vesel şi viguros. Interpretarea solistică a fost corectă, dar fără strălucire.

    În partea a doua dirijorul Dorin Frandeş şi Orchestra Filarmonicii Piteşti ne-a oferit Simfonia nr. 40 în Sol minor KV 550. Prima mişcare, binecunoscută, conţine teme romantice dezvoltate ulterior şi de alţi compozitori. A doua mişcare este lirică iar a treia este un menuet. Ultima parte are tonul finalurilor de simfonie clasică. A fost o interpretare bine realizată care a meritat aplauzele de final. Ne-am bucurat de o sală neuzual de plină, dovadă că publicul piteştean preferă valorile clasice.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90