NOR CURIER 930X122

Tenorii de la Cluj

Seara de 13 decembrie a fost una din climaxurile stagiunii de toamnă a Filarmonicii

alt
Constantin Nica

piteştene. Spectacolul vocal simfonic din această seară purta numele de Gala Trei Tenori. Cred că titlul ăsta ne duce la un trio celebru care acum a rămas duo, prin trecerea la Dumnezeu a marelui Pavarotti şi este mai potrivit este cel pe care-l propun eu.

O surpriză neplăcută pentru melomani că în programul de sală nu apăreau şi figurile celor trei cântăreţi aşa că a trebuit să deducem după aspect şi vârstă. Vorbind de fiecare dintre cei trei tenori clujeni se vede că vin din Transilvania, fiind toţi bărbaţi semeţi şi trupeşi.

Concertul a debutat cu interpretarea orchestrei a Uverturii la Forţa Destinului de Verdi sub conducerea dirijorului Cristian Sandu care este tot clujean şi specializat pe muzica de operă.

Primul a intrat pe scenă Constantin Nica, a urmat Sorin Lupu şi în final tânărul Cristian Mogoşan cu arii din opere italiene. Pe domnul Mogoşan l-am depistat, abia la pauză i-am identificat precis când i-am rugat să facă o poză cu mine.

alt
Florin Lupu

Domnul Nica mai vîrstnic are o voce foarte lucrată care mi-a reamintit de Pavarotti, domnul

alt
Cristian Mogoşan

Lupu este tot pe partea de sus a vocii, iar tînărul Mogoşan  o voce foarte puternică.

Au urmat superbe arii din operete vieneze, Clujul fiind din arealul Imperiului Habsburgic şi tenorii cântând cu savoare aceste melodii care mi-au stârnit mie nostalgia Vienei Belle Epoque sau Jugendstil.

După pauză cei trei tenori clujeni s-au reunit şi au cântat arii şi cântece celebre din repertoriul italian şi spaniol. Finalul  a fost apoteotic cu O ole mio. Au urmat două bisuri cu La donna e mobile şi  Nessun dorma.

A fost un spectacol deosebit cu nimic mai prejos de spectacolele cu cei trei tenori internaţionali.

alt
Cristian Mogoşan, Florin Lupu, Cristian Sandu, eu şi Constantin Nica

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90