NOR CURIER 930X122

    Moroianu

    Un maestru desăvârşit: Viniciu Moroianu

    Filarmonica din Piteşti a avut un program deosebit ce anunţă Sărbătorile Crăciun.

    Dirijorul Alexandru Ganea a deschis concertul din seara de 15 decembrie 2011 cu Uvertura Carnavalul Roman op 9 de Hector Berlioz. A fost făcută de Berlioz din materialul pregătit pentru opera Benvenuto Cellini şi dedicată prinţului Hohenzollern-Hechingen.

    A urmat Concertul pentru pian şi orchestră nr.1 în Mi bemol major de Franz Liszt. Este format din patru părţi care se cântă fără întreruperi. Concertul începe cu un motiv puternic care are şi un set de cuvinte: Nimeni nu înţelege asta HAHAHA.. Moroianu a interpretat cu o forţă ieşită din comun parcă dorind să distrugă claviatura, dar asta era ceea ce Liszt intenţionase să facă.

    După pauză Moroianu a interpretat Concertul pentru pian şi orchestră nr.2 în La major de Franz Liszt. Acest concert este o singură mişcare formată din 6 părţi cântate fără întrerupere. Este mai puţin dedicat virtuozităţii pianistice având o formă mai simfonică. Pianistul a demonstrat aceeaşi concentrare şi măiestrie de interpretare.

    În final orchestra a interpretat Poemul Simfonic Vltava din Ciclul Patria mea. Acest ciclu conţine poeme simfonice dedicate imagini ale Cehiei. Muzica este extrem de evocatoare şi frumoasă parcă auzi unduirile valurilor. Din acest poem simfonic s-a extras o melodie care azi este Imnul Israelului. Orchestra a realizat o bună interpretare.

    O seră benefică pentru melomanii piteşteni.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90