930 x122 grota rece

Wave Marimba Quartet

Pentru concertul Filamonicii Piteşti de miercuri seara 26 octombrie 2011 de la Sala de Festivităţi a Universităţii a trebuit să mă documentez. Marimba este un instrument din familia xilofonului cu un interval tonal mai larg şi sunete mai joase. A fost dezvoltat în Guatemala dintr-un instrument maya.

alt
Marimba

Orchestra Wave are în componenţă patru  instrumentişti care cântă fiecare la un instrument marimba. Liderul este Bogdan Băcanu profesor la acest instrument la Universitatea de Muzică Anton Bruckner din Linz. Ceilalţi sunt studeni ai acestui instrumentist: bulgarul Vladimir Petrov, care este şi percuţionist, cântând la o cutie de rezonanţă, japoneza Emiko Uchiyama şi austriacul Cristoph Sietzen.

Bucăţile incluse în concert au fost din repertoriul de jazz, muzică latino, muzică ambientală. Cea mai reuşită piesă a concertului a fost însă transpunerea Concertului pentru două harpe în Do major BWV 1061. Marimba au dat senzaţia în această transcriere muzicală căă sunt părţi ale unei orgi.

Am ascultat muzică bună într-un ambient mai intim decât al Sălii Sindicatelor şi ne-am bucurat!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3