930×122 CAPRA 5

colectie

LA 26 DE ANI ARE PROPRIUL SĂU ATELIER DE CREAȚIE VESTIMENTARĂ

Pasionat de designul vestimentar, piteșteanul Ionuț Adrian Radu a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, iar acum, la 26 de ani, are propriul său atelier de creație. „Nu ştiu dacă de la început am ştiut că vreau să fac modă. Desenam tot timpul. La 7 ani aveam deja caiete întregi și blocuri de desen pline cu tot felul de schiţe. Treptat am evoluat şi m-am axat pe haine, pe schiţe de modă”, povestește pentru ePitești Ionuț Adrian Radu.

Citiți și: Un exemplar rar de ARO, scos la vânzare

A existat o persoană care să te îndrume la început?

Citiți și: COLECŢIE DE PAŞTE CU DIANA VLĂSCEANU (GALERIE FOTO)

-Era un hobby şi a rămas mult timp aşa. La 15 ani am aflat, prin intermediul surorii mele, de festivalul „Culorile Toamnei”, organizat de doamna Valeria Coman. Am fost la dânsa cu cele mai bune schiţe. S-a arătat a fi foarte încântată. În cele din urmă, dânsa a devenit îndrumătoarea mea.

În pregătirea unei colecţii ai în vedere tendinţele sau ţii cont mai mult de propriile surse de inspiraţie?

-Ţin întotdeauna cont de propriile mele surse de inspiraţie.

Creezi haine doar pentru femei?

-Momentan da, dar voi găsi momentul potrivit şi pentru lansarea unei colecţii strict masculine, posibil foarte curând.

Există o anumită rochie care îţi este mai dragă decât celelalte şi care ascunde în spate o poveste specială?

-Da! Cu siguranţă este vorba de prima rochie realizată pentru prima mea colecţie, colecţia cu care am participat şi am câştigat primul meu premiu la festivalul „Culorile Toamnei”. Este o rochie de seară inspirată din stilul şi muzica lui Amy Winehouse.

Ce înseamnă a fi bine îmbrăcat? Cât de mult contează, de fapt, tendinţele?

-Dacă porţi ceva cu drag și încrezător şi dacă ai atitudinea potrivită cred că poţi arăta bine în orice. Contează foarte mult să ai un stil original şi să nu urmăreşti tendinţele cu stricteţe, pentru că în caz contrar ajungi să porţi un fel de „uniformă”.

Cum ţi-ai descrie în câteva cuvinte propriul tău stil vestimentar?

-Între elegant şi casual.

Ce proiecte pregăteşti?

-Lucrez la o noua colecţie pentru YoRe, casa de modă la care sunt partener şi designer. Cel târziu la vară voi lansa şi o colecţie pe cont propriu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3