NOR CURIER 930X122

LucianBroscatean

Lucian Broscăţean, o colecţie care sfidează formele

Tânărul designer Lucian Broscăţean lansează pe Molecule F colecţia „Distorted Surfaces”. Surprinzătoare prin puternicele accente cromatice – roşu şi fucsia – neobişnuite la Broscăţean ale cărui creaţii de până acum s-au remarcat prin tonurile de negru sau gri, noua colecţie este, în primul rând una versatilă, produsele devenind unice tocmai pentru că se încadrează unor abordări diferite de purtare.

„Distorted Surfaces”are ca punct de plecare universul artistic plăsmuit de pictorul şi sculptorul american Ellsworth Kelly, lider al şcolii hard-edge, cunoscut pentru pânzele imense cu forme geometrice în culori strălucitoare. Formele abstracte şi tensionările jocurilor de alb şi negru din seria de lucrări „White Relief” sau inserţiile de roşu intens din „Untitled(Red)” au constituit elementele de bază ale demersului colecţiei tânărului designer.

Rochii cu forme asimetrice, top-uri cu inserţii şi dislocări, tricotaje versatile, create pentru Molecule F, compun o colecţie ale cărei item-uri sunt dominate de linii riguroase contrabalansate de volume drapate.

Lucian Broscăţean este unul dintre cei şapte designeri români care, la începutul acestui an, a participat la Săptămâna Modei de la Berlin cu o colecţie inspirată din spaţiul deschis, pe care l-a imaginat precum povestea unui personaj care îşi doreşte să evadeze din acest mediu deloc confortabil, colecţie pe care a numit-o „Enclosed Garden” şi care a fost apreciată de critica de specialitate.

La cei 25 de ani ai săi, Lucian Broscăţean are deja o experienţă solidă în lumea modei –este Preparator universitar la Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca, intern la Wendy&Ji din Viena şi a lansat două colecţii de succes.

Sursa: evz.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90