930 x122 grota rece

sutien

Morfologia sanilor, influentata de preferintele barbatilor

Selectia sexuala in functie de preferintele barbatilor s-ar putea sa fi influentat morfologia sanului la femei. Conform Discover Magazine, a fost efectuat un studiu pe baza de chestionare dupa vizualizarea unor imagini sugestive, iar raspunsurile barbatilor au fost sugestive.

 

Astfel, comparand reactiile si raspunsurile unor barbati din Papua Noua Guinea (PNG), Samoa, si Noua Zeelenda la vederea sanilor femeilor si a marimii acestora, dar si simetria lor ori pigmentatia areolara, s-au obtinut rezultate interesante.

Acestea au aratat ca barbatii PNG prefera sanii mari la femei intr-un procent mai mare decat cei din Samoa si NZ, oferind suport pentru teoria conform careia barbatii din culturile dezvoltate in conditii mai aspre de viata au preferinte mai mari pentru indicii morfologice care releva prezenta unor rezerve de…calorii.

Pe de alta parte, sanii simetrici au fost preferati de barbatii din toate cele trei popoare mentionate. Cei mai atenti la acest aspect au fost neozeelendezii, urmati de barbatii din Samoa si, pe ultimul loc, de cei din Papua.

Aceste rezultate nu sustin ipoteza conform careia oamenii care traiesc in medii inalt patogene ar avea o preferinta mai ridicata pentru o dezvoltare stabila si rezistenta la agentii patogeni respectivi.

In ceea ce priveste zona areolara, barbatii din Papua sunt foarte interesati de marimea acesteia, in vreme ce neozeelandezii prefera ca zona respectiva sa aiba dimensiune medie. Studiul arata ca preferinta barbatilor pentru dimensiunea zonei areolare par sa aiba o legatura stransa legatura cu specificitatea culturala. Barbatii din Papua au fost cei care au preferat o culoare mai închisa a zonei areolara.

Acest studiu releva, astfel, importanta factorului de specificitate culturala cand vine vorba de alegerea partenerului de viata.

Traducere din Discover Magazine

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90