New Profesional Consult 930 x 122

oscar-de-la-renta

Oscar de la Renta: Ca sa fii frumos imbracat, trebuie sa arati bine si dezbracat

Multa lume s-a adunat seara trecuta la institutul Aliantei Franceze pentru a asculta o prelegere a celebrului creator de moda Oscar de la Renta. Intalnirea a fost moderata de Pamela Golbin, curator sef al Muzeului Modei din cadrul complexului Louvre. Discutia s-a axat pe uimitoarea cariera de 45 de ani a lui de la Renta, precum si pe definirea elegantei moderne. Cu aceasta ocazie, creatorul de moda a facut cateva consideratii interesante si despre femei. “Am inceput sa fac moda accidental”, a spus de la Renta. La inceput a fost pasionat de arhitectura. “Tatal meu lucra in asigurari, avea aceleasi planuri si pentru mine. Am reusit sa il conving ca domeniul respectiv nu era de mine si ca imi doream sa ajung arhitect”. Din fericire, nici acest lucru nu a tinut. Asa ca de la Renta a ajuns la casa de moda a lui Cristobal Balenciaga in Spania, acolo unde a invatat principiile de baza ale acestui domeniu fascinant numit moda.

„Daca ai aspiratii si iti tii mereu ochii larg deschisi, creativitatea vine de la sine”, sustine de la Renta. Dupa stagiul de la Balenciaga, designerul a mers la Paris unde a inceput sa lucreze la casa de moda Lanvin sub indrumarea lui Antonio Castillo. In 1962 a decis ca viitorul in vestimentatie apartine stilului  ready-to-wear. Asa ca a mers la New York, unde a creat pentru Elizabeth Arden (dupa ce a primit cateva lectii de la Diana Vreeland). Ulterior, si-a facut propriul nume in moda.

Nu doar ca este un designer cu o cariera fabuloasa, dar de la Renta are si darul vorbirii. Femeile au fost continua sa sursa de inspiratie. “Cred ca rolul meu ca designer este sa fac tot ce pot in beneficiul femeii. Creez pentru toate femeile, pentru fiecare femeie pe care o vad”, a spus de la Renta.

Pofta sa de viata este neschimbata si acum, dupa 45 de ani de cariera. “Trebuie sa iubesti viata, sa fii indragostit de ea. In ziua in care nu voi mai avea asemenea sentimente, cand nu voi mai avea pasiune pentru design, pentru lucruri noi, atunci ma voi opri”, a mai spus el.

Intrebat care ar fi definitia elegantei moderne, de la Renta a raspuns fara ezitare: “Ca sa fii elegant imbracat trebuie sa fii la fel si dezbracat. Este vorba de a te simti bine in pielea ta. Sa ai grija, in fond, de propria ta persoana”.
Traducere de pe Fashionista.com

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90