NOR CURIER 930X122

ministerul apărării naționale

Ne pregătim de război?

Armata Română lansează o licitație de miliarde de lei pentru peste 1.000 de blindate, cu discurs explicit despre „război”, pe fondul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia, anunță Profit.ro.

Citiți și: Ministerul Apărării, decizie importantă în plin război

Astfel, Ministerul Apărării Naționale (MApN) pregătește inițierea unei proceduri de licitație, selecție și negociere în urma căreia intenționează să încheie un contract pe 5 ani (2022-2027) de cumpărare a peste 1.000 de autovehicule tactice blindate de tip ușor, valoarea totală a achiziției fiind estimată la aproape 3,7 miliarde lei plus TVA.

Este vorba despre autovehicule tactice blindate de tip ușor (ATBTU), în mai multe configurații, respectiv pentru transport personal (varianta de bază), pentru cercetare, cu turelă decomandată, cu instalații portabile de lansare de rachete de tip SPIKE Long Range, pentru tractare aruncătoare cu calibru de 120 mm, cu aruncătoare de calibru de 81 mm, pentru cercetare CBRM, pentru cercetare de geniu și pentru evacuarea răniților.

„Având în vedere evoluțiile din mediul de securitate internațional, precum și diversitatea situațiilor în care este posibil ca Armata României să intervină cu trupe, atât pe teritoriul național, cât și în afara acestuia, se impune dotarea structurilor din sistemul național de apărare cu autovehicule tactice blindate de tip ușor performante, care să ofere capabilități sporite, specifice atât războiului clasic, cât și războiului neconvențional”, se arată într-un document al MApN.

Foto descriptiv: defencedb.com

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Marius Varzescu spune:

    Invatati limba rusa tovarasi ..

  • Ionescu spune:

    Ce vorbești mă varză??? Învaț-o tu…sau du-te-n Rusia…ia-o și pe Șoșoacă.

  • STELU crocodelu spune:

    Achizițiile astea ustura la buzunar și asta datorita Rusului care nu își vede de treaba.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90