930 x122 grota rece

cj

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

NICOLESCU, LA MÂNA CONSILIERILOR JUDEŢENI! PENDIUC O SPUNE!

Din datele prezentate astăzi de Tudor Pendiuc, liderul executiv al PSD Argeș, reiese că Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeș, s-ar afla acum la mâna consilierilor judeţeni după ce a fost declarat în conflict de interese de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma pierderii procesului cu Agenția Națională de Integritate.

Citiți și: CJ Argeș are buget mai mic decât Piteștiul cu 44 milioane €

Conform articolului 69 din legea privind statutul aleşilor locali (legea nr. 393 din anul 2004), pentru abateri grave şi repetate preşedintele Consiliului Judeţean poate fi sancţionat cu mustrare, avertisment, diminuarea indemnizaţiei sau cu eliberarea din funcţie.

Potrivit lui Pendiuc, pentru a fi sancţionat, însă, ar trebui ca o treime dintre consilierii judeţeni să inițieze în acest sens un proiect de hotărâre. Dacă această condiţie ar fi îndeplinită, atunci consilierii s-ar întâlni în şedinţă extraordinară şi ar lua o decizie prin vot. Dacă opinia lui Tudor Pendiuc este corectă, chiar și în cazul în care s-ar ajunge la o astfel de situație ar fi greu de crezut că Nicolescu ar fi demis, dată fiind structura actuală a Consiliului Judeţean, structură în care PSD are cei mai mulţi aleşi.

Citiți și: Argeș. Conflict degenerat în bătaie, în fața unui magazin

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90