Donaris 930 x 122

poliția română

Noi dotări în Poliţie. Ministru: „Asistăm la un adevărat carnagiu pe şoselele din România”

45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră au intrat astăzi în posesia MAI, în speţă la Poliţia Română. Acestea vor circula pe întreg teritoriul ţării, prin serviciile rutiere teritoriale.

Citiți și: Noua lege a Poliției Române! Toți românii trebuie să știe

Noile dotări vin în apropierea aniversării a 200 de ani de la prima atestare documentară a Poliţiei Române. Valoarea se ridică la aproximativ 7,5 milioane lei (fonduri europene), iar proiectul se va derula până în anul 2023.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susţinut un discurs cu acest prilej, precizând că numărul persoane decedate în accidente rutiere a crescut cu aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citiți și: Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național pentru a fi monitorizați de poliție

275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului 2022.

„Principalele 3 cauze se menţin, şi anume: viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere fie pietonilor, fie vehiculelor. Ştiţi ce este cutremurător? Faptul că aceste încălcări de legislaţie produc victime, iar când ne uităm pe statistici, realizăm că în spatele cifrelor sunt destine frânte”, a declarat ministrul Bode.

„Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele şi suntem printre primele ţări europene la acest capitol”, a mai precizat Lucian Bode.

Prin aceste noi dotări, se urmăreşte educarea participanţilor la trafic, şoferi şi pietoni.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • mihnea spune:

    Camere pe drumuri iti trebuie,mergi in alte tari si vezi cum au facut aia.De ce nu copiati frate ce altii fac de zeci de ani….Inventeaza asta apa calda…Punctele sa aiba valabilitate 3 ani nu 6 luni,suspendarea permisului pe viata pentru abateri repetate si altele…

570 X 90 POSADA 3