New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural pitești

Noi evenimente la Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 18 – 22 iulie 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Citiți și: Petrecerea continuă! Show de senzație în Lunca Argeșului

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 18 iulie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Citiți și: Ultimele evenimente din luna martie la Centrul cultural Pitești

„Constelații la Cazan”

Dezbaterea cu tema „Constelații la Cazan”, în cadrul proiectului cultural sub genericul „La Vama Vremii cu Nicolae Badiu”, coordonat de publicistul, scriitorul și jurnalistul Nicolae Badiu, luni, 18 iulie, de la ora 16.00, în Sala Simpozion de la Casa Cărții.

“Vă invit la o dezbatere social-culturală cu Gabriel Cazan, scriitor, și Luminița Borta, actor, artist emerit”, spune Nicolae Badiu.

„Exod în Lacrima lui Dumnezeu”

Lansarea cărții de poezie cu titlul „Exod în Lacrima lui Dumnezeu”, de Anca Preda, eveniment editorial coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, marți, 19 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Lansare de carte deosebită la Centrul Cultural Pitești. Deosebită pentru că este o carte postumă (prima, vor urma și altele). Dar și pentru că e dedicată tuturor victimelor Covid-19 și familiilor îndurerate care au pierdut pe cineva drag. Volumul de versuri <Exod în Lacrima lui Dumnezeu> este apărut prin grija surorilor sale, Roxana și Magdalena Preda, și a fostului cumnat, arhitectul Michel Anastasiu, personalitate a imigrației românești în Canada.

Anca Preda a debutat în 2001, cu volumul <Vise pierdute>, în ultima vreme scriind și proză la fel de valoroasă, dovadă premiile obținute la diverse concursuri naționale. Fire retrasă, sensibilă, nu a dat buzna să-și lanseze cărțile, fiind, deci, mai puțin cunoscută. A fost profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic <Ion Mihalache> din Topoloveni, dar a decedat de Covid-19 la 5 noiembrie 2021.

<Exod în Lacrima lui Dumnezeu> este darul său de suflet lăsat pe pământ celor dragi, o carte <remarcabilă prin expresivitatea și sensibilitatea mijloacelor stilistice, prin măiestrie, intuiție lirică și inteligență poetică>, după cum spune Eliza Roha. L-am invitat alături pe poetul Marian Ilie, cel care a scris prefața, pentru a vorbi despre carte”, declară scriitorul Jean Dumitrașcu.

“Mișcarea dinților, maxilarului, mandibulei și influența acestora asupra stării de sănătate a copiilor”

Dezbaterea cu tema “Mișcarea dinților, maxilarului, mandibulei și influența acestora asupra stării de sănătate a copiilor”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Mișcarea, Esența Creației”, coordonat de dr. fizioterapeut Petruța Daniela Mihăilescu, avându-l invitat pe dr. Lucian Bîrlog, medic dentist specialist în ortodonție, eveniment care va avea loc marți, 19 iulie, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Postura corpului este importantă pentru sănătatea umană! Însă vârsta la care se formează această postură corectă este în copilărie, primii șapte ani! Aceia <de acasă!> Însă de o importanță majoră sunt primii trei ani. Postura corectă depinde de mai mulți factori!

Când vorbim despre aceasta, majoritatea oamenilor se gândesc la coloana vertebrală, și mai puțin la membrele inferioare, dar și mai puțin la dantură! De ce este importantă poziția dinților, a oaselor pe care stau sprijiniți dinții, respectiv maxilar și mandibulă, vom vorbi în cadrul proiectului <Mișcarea, Esența Creației> cu medicul ortodont Lucian Bîrlog, invitat special cu această ocazie!

De asemenea, vom vorbi și despre cauze, factori predispozanți, tratament, specialiștii care se ocupă de dinți și poziția corectă a acestora”, spune Petruța Daniela Mihăilescu.

“Călătorie în științe neconvenționale – Feng Shui”

Noul proiect de dezvoltare personală sub genericul “Călătorie în științe neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de specialistul în Feng Shui Tradițional Sorin Dinu, miercuri, 20 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Next Generation”

Dezbaterea interactivă cu tema „Next Generation”, eveniment organizat în colaborare cu Asociația de Inițiere în Robotică și IT, coordonatori Dan Barbu și Daria Barbu, eveniment care se va desfășura miercuri, 20 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Rădăcini și aripi”

Dialogul cu tema „Rădăcini și aripi”, în cadrul proiectului sub genericul „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, avându-l invitat pe scriitorul și artistul plastic Ion Burhan, eveniment care va avea loc joi, 21 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

La noua ediție a <Medalionului artistic>, îl voi avea ca invitat pe Ion Burhan din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa. Născut în comuna Mioarele, <un ţinut atârnat de gâtul serii ca o talangă>, aşa cum aminteşte într-o poezie, Ion Burhan este o personalitate complexă. Este absolvent al Liceului Sanitar din Piteşti şi al Şcolii Postliceale <Carol Davila> din Târgovişte, având specialitatea de asistent medical farmacie.

Mai apoi, termină cursurile Şcolii Populare de Arte din Târgovişte, la clasa maestrului Tiberiu Cercel. Ca activitate culturală, este membru al Cenaclului Literar <Tudor Mușatescu> din Mioarele și a mai fost membru al Cenaclului <Liviu Rebreanu> din Piteşti şi al Cenaclului <Numele Poetului> al lui Cezar Ivănescu. Debutează literar în anul 1979 în volumul colectiv <Ora Cuvintelor>, apărut la editura <Litera>. A publicat proză scurtă memorialistică şi poezii în mai multe reviste de specialitate.

A abordat cu talent şi arta plastică, participând la expoziţii de pictură în galerii de artă din diverse oraşe ale ţării. Cu alte cuvinte, domnul Ion Burhan este poet, prozator, pictor şi, nu în ultimul rând, un om de omenie, pe care am deosebita bucurie să vi-l prezint”, spune Mariana Claudia Filipescu.

“Gălbenel și lumea străvezie”

Lansarea cărții pentru copii “Gălbenel și lumea străvezie”, de Mihaela Vîrloveanu, eveniment editorial care se va desfășura în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, joi, 21 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Absolventă a Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității Pitești, profesoara de economie și cultură civică Mihaela Vîrloveanu este creatoarea care ne va încânta cu o poveste deosebită. Cartea pe care o lansează se numește <Gălbenel și lumea străvezie>, este scrisă în anul 2019 și promite să fie continuată cu povești pentru toți cei care se simt copii în suflet.

Autoarea este și pictoriță, absolventă a Școlii Populare de Artă Pitești și a avut expoziții la Biblioteca Județeană <Dinicu Golescu> și în cadrul Centrului Cultural Pitești. Veți observa picturi în stilul impresionist și abstract în cartea pe care o lansează, deosebit de atrăgătoare. Lucrarea a fost scrisă din dorința de a da viață personajelor care apăruseră deja pe pânză. Întâmplarea prezentată poate părea ireală doar în lumea adulților care nu mai știu să viseze o altă lume.

Altfel, ea are loc la nivel eteric, este scrisă cu mare bucurie și este dedicată tuturor celor care iubesc viața și caută modele pentru a defini prietenia, socializarea, având conștiința în ascensiune. Vă invităm să intrați în portalul ființelor magice ale creației Mihaelei Vîrloveanu și să participați cu bucuria voastră la construirea lumii noi!”, spune Simona Vasilescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3