NOR CURIER 930X122

evidența populației

Noi obligații pentru români. Ce trebuie să facă ca să nu primească amendă

Noi obligații pentru români. Ce trebuie să facă ca să nu primească amendă

Citiți și: VIDEO: BULUC, IAR, LA „PERMISE”. ORDINEA, RESTAURATĂ CU JANDARMI

Schimbări majore la Evidența Populației! Se introdus noi obligații pentru cei care nu mai locuiesc la adresa de reședință, dar și pentru cei care iau în gazdă.

Potrivit antena3.ro, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reședință stabilită vor fi obligate în termen de 15 zile de la părăsirea locuinței să informeze oricare serviciu public comunitar de evidență a persoanelor.

Citiți și: INSTITUȚII PUBLICE DIN MIOVENI, TEMPORAR ÎNCHISE

Asta presupune un nou proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari de la PSD, AUR și din grupul minorităţilor naţionale.

Persoanele care nu vor respecta această obligație vor fi amendate, prevede propunerea legislativă depusă la Parlament. Sancțiunile pornesc de la 75 lei și ajung până la 150 lei, mai notează sursa citată.

Schimbări notabile și pentru luarea în gazdă

De asemenea, și persoanele care găzduiesc alte persoane care nu au înscrise în actul de identitate adresa la care locuiesc efectiv, după trecerea termenelor prevăzute, vor avea obligația de a anunța Poliția sau Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, cu excepția cazurilor în care persoanele locuiesc în interesul serviciului sau în scop turistic, conform antena3.ro

Această obligație apare în cazul în care persoanele găzduiesc alte persoane pe o perioadă mai mare de 30 de zile, în mod neîntrerupt.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90