930×122 CAPRA 5

măsuri și restricții

Noi restricții discutate în Guvern: Persoanele nevaccinate, interzis la mall în weekend

Potrivit Digi24, vicepremierul Dan Barna a declarat, în cursul zilei de astăzi, că în Coaliție și Guvern s-au discutat noi măsuri de relaxare, dar și stimulare a campaniei de vaccinare.

Citiți și: Gata cu distracţia în Piteşti, nu se mai face nimic. Precizări privind accesul în magazine şi restaurante

Printre măsurile discutate se numără și restricționarea accesului românilor nevaccinați la mall, în weekend.

Potrivit vicepremierului, românii vor putea merge la mall, în weekend, doar dacă sunt vaccinați.

„Sunt doua tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate.

De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii

E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare”, a declarat Dan Barna.

În ceea ce privește măsurile de stimulare a campaniei de vaccinare sunt puse în discuție tombole, premii și vouchere de vacanță.

„Ne-am gândit la stimulente. În bani direct nu am discutat despre stimulente, dar se discută diverse variante de vouchere, bonuri, tichete prin care cetățenii să fie încurajați să se vaccineze.

S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural.

Am văzut în acești doi ani de pandemie că ceea ce s-a întâmplat în altă parte, după două săptămâni s-a întâmplat și în România. Ne așteptăm să crească și aici numărul de cazuri”, a mai declarat Dan Barna.

În ședința avută loc marți, liderii Coaliției au discutat mai multe propuneri de măsuri. Pentru unele dintre ele, premierul Cîțu exprimându-și deja susținerea.

Foto descriptiv: BZI.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Razvan spune:

    Sa vezi pe viitor ce de voturi o sa mai primeasca USR PLUS 😂😂

  • Stefan spune:

    Barna….ai mare grija la ce spui…

  • Radu spune:

    Deci da în drepturile fundamentale ale omului. Te obliga sa iei vaccinul ca dacă nu, nu mai pupi Mall-uri sau alte chestii… Practic ma condiționează de libertate… P*&a vot mai primești de la noi…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90