930×122 CAPRA 5

nota scăzută la purtare

Nota scăzută la purtare pentru elevii care refuză să poarte masca de protecție

Cadrele didactice pot sancționa elevii care refuză să poarte masca de protecție în timpul orelor de curs, prin scăderea notei la purtare, potrivit declarațiilor lui Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la Digi24.

Conform spuselor acestuia, „există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune”, iar acesta poate fi folosit în cazul în care elevii refuză să poarte masca de protecție.

De asemenea, Sorin Ion mai aduce în discuție și problema referitoare la cât de mult îi pasă unui elev de această scădere a notei la purtare.

Potrivit Ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, elevii, profesorii, personalul auxiliar/nedidactic trebuie să poarte masca în permanență în interior, care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii.

DECLARAȚIA COMPLETĂ A SECRETARULUI DE STAT ÎN MINISTERUL EDUCAȚIEI, SORIN ION, LA EMISIUNEA DE LA DIGI24:

Moderator: Vorbind de respectarea normelor epidemiologice în școli, profesorul este polițistul din clasă?

Sorin Ion: Nu, dar un rol are și profesorul, că e vorba până la urmă și de protecția lui.

Moderator: Vorbeam cu un profesor care îmi spunea că elevii de clasele a XI-a și a XII-a nu vor să poarte mască, pentru că nu vor. Ce poate face un profesor într-o astfel de situație?

Sorin Ion: Dacă nu respectă regulile, atunci copiii pot fi sancționați. Acum eu știu cât le pasă…

Moderator: Cum?

Sorin Ion: Există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune.

Moderator: Poate fi dat afară din clasă? Poate fi scăzută nota la purtare? Care este soluția profesorului în această situație?

Sorin Ion: Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare.”

Foto descriptiv: KIDmagia

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90