930×122 CAPRA 5

gara

NOUA_GARA_PITESTI_2_VEDERE_PANORAMICA_DINSPRE_REPUBLICII

NOUA GARĂ A PITEŞTIULUI, ÎN RITM DE MELC

Viitoarea nouă gară a Piteştiului ar fi trebuit să fie gata încă de anul trecut, dar lucrările au întârziat şi obiectivul ar urma să fie finalizat abia la sfârșitul acestui an. Mai mult, Primăria mai are de amenajat o piaţetă şi locuri de parcare, astfel încât, pe ansamblu, totul ar putea fi gata tocmai în primăvara anului viitor.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Investiția este a Ministerului Transporturilor, care a accesat fonduri europene şi a obţinut şi bani de la bugetul de stat pentru acest proiect.

Vă amintim că viitoarea gară va avea două module (vezi schița): unul spre cartierul „Tudor Vladimirescu”, iar celălalt – pe amplasamentul clădirii demolate a vechii gări. Cele două module vor fi legate de o pasarelă pietonală, suspendată deasupra liniilor de cale ferată. Gara va avea spații comerciale, lifturi și scări rulante. Vor fi şase linii de cale ferată.

Citiți și: Descoperă cele mai tari sfaturi pentru vestita curățenie de primăvară!

Clădirea viitoarei gări este construită de „Leonard Weiss RO” SRL. Valoarea investiţiei depăşeşte 82.337.000 de lei. Peste 45.000.000 de lei sunt bani europeni nerambursabili, iar restul reprezintă contribuţia statului român.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90