Donaris 930 x 122

poliția română

Noua lege a Poliției Române! Toți românii trebuie să știe

Ieri, 2 mai, noua lege a Poliției Române a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

Concret, Iohannis a promulgat un proiect de lege pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, scrie Antena 3.

Legea Poliției Române prevede, în prezent, că, atunci când poliţiştii au suficiente motive pentru a duce o perosană la secţia de poliţie, în general pentru verificări suplimentare sau legitimare, cercetările trebuie începute ”de îndată” ce ajung la sediu. Timpul în care românii pot fi ţinuţi la sediul Poliţiei nu este prevăzut însă.

Citiți și: Poliția caută să angajeze din sursă externă!

Astfel, acum, noua lege a Poliţiei Române prevede introducerea unei durate maxime de timp pentru efectuarea verificărilor sau pentru aplicarea unor măsuri legale.

Polițiștii vor fi obligați să facă cercetările în timpul avut la dispoziție, iar la finalul perioadei, indiferent de rezultate, vor fi obligaţi să îi lase pe cetăţeni să plece.

Mai exact, prin noile modificări aduse legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, verificările nu vor putea depăşi ”un termen de opt ore de la momentul iniţierii deplasării”.

Dacă poliţiştii nu vor putea stabili identitatea persoanei respective în termenul de opt ore, acesta se va prelungi, dar nu va fi mai mult de 12 ore.

Noile reguli vor intra în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial al României.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3