NOR CURIER 930X122

certificatul verde

Noutăți despre certificatul verde la locul de muncă

Vicepremierul Sorin Grindeanu  a făcut noi precizări în ceea ce privește adoptarea certificatului verde la locul de muncă.

Citiți și: Declarația momentului despre certificatul verde: „Nu va mai fi nevoie”

Acesta a declarat, într-o intervenție pentru postul de televiziune Digi24, că este nevoie doar de un punct final al discuțiilor deja avansate.

„Eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, la Digi24.

Citiți și: Noi detalii despre certificatul verde!

Referitor la o dată la care va fi adoptat actul normativ care să reglementeze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă, Sorin Grindeanu a declarat:

„Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri, avem o majoritate confortabilă împreună cu partenerii de guvernare, cu PNL-ul și UDMR-ul.  În acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e extrem de important: că e nevoie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente – pe ce înseamnă spitalele, pe ce înseamnă antiviralele în farmacii”, a menționat vicepremierul.

Întrebat dacă există totuși posibilitatea ca certificatul verde să fie adoptat încă din prima lună a noului an, după o eventuală ședință de urgență a Parlamentului, Sorin Grindeanu a spus că și-ar dori acest lucru și că implementarea acestui document este și o dorință personală.

„Repet, e o dorință personală (…) Eu am un singur vot, sunt şi deputat şi pot să votez într-un singur mod. Eu, da, mi-aş dori să existe  (certificatul verde – n.r.)”, a menționat viceprim-ministrul social-democrat.

CERTIFICATUL VERDE, UN INSTRUMENT UTIL ÎN VALUL 5 AL PANDEMIEI

De asemenea, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că certificatul verde ar fi un instrument util, mai ales în contextul valului 5. În ceea ce privește adoptarea documentului, acesta afirmă că decizia este una strict politică.

Secretarul de stat a mai subliniat faptul că acest certificat verde este un instrument de sănătate publică ce încetinește transmiterea bolii.

Foto descriptiv: Ziarul Unirea

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90