EcoMoto 930×122

penitenciarul mioveni

Nunți după gratii. Unele se încheie înainte să înceapă

Nuntă după gratiile Penitenciarului.

Citiți și: Secretul primarului piteștean cu cea mai lungă „domnie”. Acum s-a aflat

În conformitate cu Legea de executare a pedepselor, persoanele private de libertate au dreptul de a încheia căsătorii. Ofițerul de stare civilă din primăria în a cărei rază administrativ-teritorială se găsește penitenciarul obține consimțământul soților.

La Penitenciarul Mioveni, cea care se ocupă de oficializarea căsătoriilor civile este doamna Elena Balan. Aceasta este ofițer de stare civilă cu o experiență de peste 40 de ani în această funcție.

Citiți și: Funcție vitală într-o instituție deosebit de importantă din Argeș

Colectivul Penitenciarului Mioveni a ținut să-i mulțumească public Elenei Bălan pentru buna colaborare de-a lungul timpului:

„Pentru că știm că se pregătește de pensionare, colectivul unității noastre îi aduce mulțumiri pentru profesionalismul și colaborarea sa instituțională deosebită.”

Un număr mare de deținuți aleg să-și unească destinele, chiar dacă acest lucru se întâmplă după gratii. Există însă și cazuri în care ceremonia de oficializare a cununiei civile nu se încheie tocmai cu happy end.

„Miercuri, doamna Balan a fost prezentă pentru a oficia două căsătorii, însă una dintre ele s-a sfârșit înainte de a fi încheiată, unul dintre soți retrăgându-și consimțământul.

În schimb, am celebrat cu bucurie o altă căsătorie, constatând cu satisfacție că, indiferent de perioada petrecută în detenție, persoanele private de libertate își pot construi și consolida relațiile de familie”, transmit reprezentanții Penitenciarului Mioveni.

Foto descriptiv: ȘtirileProTv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90