EcoMoto 930×122

asteroid

O bucată de asteroid se îndreaptă spre Pământ

O bucată de asteroid vechi de peste patru miliarde de ani se îndreaptă spre Pământ. Este vorba despre un fragment din asteroidul Bennu care va lua contact cu Terra în următoarele trei luni.

Citiți și: Alertă pentru omenire: Un asteroid se va apropia de Pământ mai mult decât sateliții

Acest lucru nu reprezintă niciun pericol pentru Terra, deoarece bucata de asteroid călătorește la bordul unei nave spațiale care revine pe Pământ.

Nava spațială robotizată Osiris-Rex a fost construită în Colorado iar echipa științifică de la compania Lockheed Martin se pregătește deja pentru sosirea ei, planificată în luna septembrie a acestui an, notează Antena 3 CNN.

Citiți și: UN ASTEROID URIAŞ SE APROPIE DE PĂMÂNT

Potrivit sursei citate, în octombrie 2020, Osiris-Rex a făcut o scurtă aterizare pe un asteroid cunoscut sub numele de Bennu, cu sarcina de a colecta o mostră pe care să o aducă pe Pământ.

A reușit acest lucru ”decupând” o bucată de rocă de pe Bennu cu ajutorul unui jet de azot la înaltă presiune, care a pulverizat o porțiune din suprafața asteroidului.

Bennu este o ”capsulă a timpului” veche de peste patru miliarde și jumătate de ani. Mineralele și substanțele chimice care alcătuiesc acest obiect cosmic s-au format înainte ca Pământul să existe ca planetă.

Dacă Osiris-Rex își va încheia cu bine călătoria de aproape trei ani și va coborî cu succes – la capătul unei parașute – în deșertul Utah, în septembrie, multe dintre secretele sistemului solar și ale vieții ar putea fi dezvăluite.

Sursă foto: Click

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3