930×122 CAPRA 5

comunitatea evreiasca

O celebră actriță invitată la Pitești

O celebră actriță invitată la Pitești

Citiți și: O vedetă de talie internațională, impresionată de Pitești

În lăcașul de cult al evreilor din Pitești vor răsuna vineri, 30 iunie, cântări deosebite.

Opere din repertoriul național și internațional interpretate de câteva cunoscute coruri.

Așa s-a întâmplat și în septembrie 2021, când sinagoga își deschidea porțile pentru piteșteni, indiferent de apartenența lor religioasă. La inedita acțiune participa Silviu Vexler, reprezentatul evreilor în Parlament, precum și deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu.

Atunci sinagoga a fost arhiplină. Piteștenii care nu sunt evrei intrau pentru prima dată în această măreață clădire de pe cupola căreia domină Steaua regelui David.

Edificiu pus în valoare

Federația Comunităților Evreiești din România a decis să pună în valoare acest monument ridicat în urmă cu o sută de ani.

Impozanta construcție se află în vecinătatea Parcului „1907”. În luna iunie a acestui an au fost organizate deja două evenimente.

O expoziție de pictură și o serată în care absolventele secției Canto a Liceului de Artă „Dinu Lipatti” și-au demonstrat calitățile vocale.

O seară magică

Vineri, la ora 18 începe „D.G. Kiriac Choral Festival Day”. Iubitorii acestui gen vor vedea și asculta trei coruri: „Ars Nova” din Pitești; Corul  „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni și faimosul Cor „Orfeu” din Curtea de Argeș, care în februarie cânta în Senatul României în deschiderea sesiunii parlamentare!

Se va confesa piteștenilor

La evenimente asemănătoare desfășurate prin țară, organizate de Federația Comunităților Evreiești, merge uneori și Maia Morgenstern.

Va fi așteptată și la Pitești.

Însă din cauza programului încărcat, marea actriță nu a confirmat prezența.

Este certă însă sosirea ei la sinagoga din Pitești în viitorul apropiat.

Doamna teatrului românesc, de origine evreiască, va da o reprezentație. Un recital, spectacol intitulat „Păsări călătoare”, o poveste-confesiune oferită gratuit publicul nostru.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Gabriel spune:

    EXCELENT, avem parte de. EVENIMENTE CULTURALE DEOSEBITEEEE !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90