Donaris 930 x 122

mioveni

nuclear_reactor

O companie americană va construi un reactor nuclear mic la Mioveni

O companie americană va construi un reactor nuclear mic la Piteşti.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Last Energy (SUA) care se ocupă cu dezvoltarea de soluţii pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni. Împreună cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear, anunță Economica.net.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, finanţarea proiectului va fi realizată de compania americană.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

În continuarea eforturilor de asigurare a independenței energetice a României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

Last Energy dezvoltă soluții inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

(Foto: descriptiv / Sursa: economica.net)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • ggg spune:

    Iar suntem prostii pe care fac altii experimente? Americanii au interzis firmei asteia sa faca asa ceva in SUA din cauza riscurilor, asa ca si-au gasit prosti in Romania, in Arges… Daca nu ma credeti, puneti mana si documentati-va, ca acum e usor cu internetul la indemana!

  • Ștefan spune:

    Adică construim in România niște mici potențiale bombe atomice!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90