NOR CURIER 930X122

dga

O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Citiți și: Accident deosebit de grav pe cel mai pericolos drum posibil! Persoane încarcerate!

O femeie din Vâlcea a fost condamnată la 4 ani de închisoare.

Decizia a fost luată la Curtea de Apel Pitești.

Citiți și: „Șmecher” ajuns pe mâna Poliției. Ce i-a putut face unei femei

Motivul? A şantajat şi ameninţat o altă femeie.

Comunicatul Direcției Generala Anticorupție: 

La data de 03.04.2024 magistraţii din cadrul Curţii de Apel Pitești au condamnat o inculpată de 47 de ani, fără ocupație, din mun. Drăgășani, jud. Vâlcea la pedeapsa de 4 ani cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj.

Inculpata a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea din data de 04.08.2023.

Iar în urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că, la data de 04.05.2023, o persoană aflată la muncă în Italia, a transmis un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea. 

O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Aceasta sesiza posibile fapte de corupție săvârșite de inculpată în legătură cu obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea.

Denunțul a fost transmis, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Și polițiștii acestui serviciu au continuat să desfășoare activități procedurale conform ordonanțelor de delegare dispuse de procuror.

Din probe a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins și primit de la denunțătoare suma de 1.100 de euro în scopul determinării unui medic al Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil.

Însă în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap.

Din probatoriu a rezultat că inculpata nu a intervenit la medicul pe care l-a menționat în convorbirile purtate cu denunțătoarea.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de amenințare denunțătoarei cu crearea de probleme judiciare și amenințări chiar și cu acte de violență îndreptate împotriva acesteia și a copiilor săi, inculpata a obținut de la persoana vătămată suma totală de 17.000 de euro.

Pentru completarea probatoriului în cauză, la data de 14.06.2023 polițiștii acestui serviciu au procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința inculpatei, iar la finalizarea activității aceasta a fost condusă în baza mandatului de aducere emis de procuror la sediul unității de parchet.

O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

După audiere, procurorul a dispus reținerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15.06.2023, magistrații Tribunalului Vâlcea au dispus luarea măsurii preventive de arest la domiciliu față de aceasta, pe o perioadă de 30 zile.

Împotriva acestei decizii procurorii au formulat contestație, care a fost admisă la data de 20.06.2023 de magistrații Curții de Apel Pitești care au dispus măsura arestării preventive față de inculpată, măsură prelungită succesiv.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90