930X122 MAIA

facturi electronice

O nouă lege în România! Marți a fost promulgată de Iohannis

Legea care prevede că începând cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliţi în România au obligaţia să emită facturi electronice şi să le transmită prin sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura a fost promulgată ieri, 17 mai, de președintele Klaus Iohannis.

Citiți și: Informații de maxim interes despre factura electronică!

Administrația prezidențială anunță că președintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică în România, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piață, punerii în dispoziție pe piață, înmatriculării sau înregistrării în România, precum și supravegherea pieței pentru acestea.

Potrivit legii, ”începând cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliți în România conform art. 266 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, au obligația, în relația B2G, definită conform art. 2 alin. (1) lit. m) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea, cu modificările și completările ulterioare, să emită facturi electronice și să le transmită prin sistemul național privind factura electronică RO e-Factura”

Sursă: stiripesurse.ro

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Marius spune:

    Din 2007 și pana acum nici o mașina care intra in România din alte tari nu plătește TVA pt ca nu sunt in stare sa aplice legea sau sunt alte combinații și ne văităm ca suntem pe ultimul loc la încasare de TVA. Sa vedem ce escrocherie mai fac acum cu factura electronica

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90