EcoMoto 930×122

COD RUTIER

O obligație importantă, eliminată din Codul Rutier!

O obligație importantă, eliminată din Codul Rutier!

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Codul Rutier a fost modificat!

Șoferii care conduc mopede, scutere și motociclete nu mai sunt obligați de lege să dețină trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor.

Citiți și: Noi reguli pentru șoferi! Ce prevăd legile

Deținerea acestor lucruri a rămas totuși obligatorie pentru șoferii care conduc autovehicule pe patru roți.

O obligație importantă, eliminată din Codul Rutier!

În proiectul de lege se menționează că strict vehiculele care se încadrează în categoriile AM, A1, A2 dar și A sunt vizate de această lege.

Prin intermediul acestui proiect legislativ, conducătorii vehiculelor pe două roți vor evita riscul de a fi amendați în cazul în care nu dețin aceste obiecte.

Potrivit Codului Rutier în vigoare înainte de aceste modificări, șoferii care nu dețin trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător de incendii, pot primii amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

10 comentarii

  • Nicolae Cucu spune:

    Am o curiozitate, vis a vis de eficienta stingatorului și a trusei medicale. Poate o autoritate cu adevărat competenta, nu papagalii de la rutiera care în afara de modificări aberante ale codului rutier nu au capacitatea intelectuala de a veni cu soluții reale și sustenabile, deci cineva foarte competent și netendentios sa spună în care cazuri din100 s-a dovedit utila trusa medicala și instinctul. Sa nu mai spunem ca în cazul mașinilor electrice, în caz de incendiu la acumulatorii li-ion nici 10 instinctoare mari nu sunt utile și eficiente. Câte vieți a salvat mult lăudată trusa medicala?! Poate este de ajutor când se lovesc 2 biciclete sau la o tamponare foarte ușoară prin parcarea unui moll. Altminteri este doar o chichițe a milițienilor de la rutiera de a face un” ban cinstit”Triunghiurile și vestea reflectorizanta sunt cu adevărat utile și foarte necesare. Și ineptia cu farurile aprinse pe soare, moda importata de prin tarile nordice de dragul „alinierii” la tot felul de norme, a redus măcar cu 0,01 % numărul accidentelor rutiere? Ca pentru un drogat sau un bețiv la volan sau lunul fără permis sau cu el luat la Pitești sau la Suceava, ori pentru un teribilist care se crede la F1 prin localitate, nu contează nici 10 reflectoare aprinse la un autovehicul. La noi este o meteahna:orice bou ajuns într-o funcție, musai trebuie sa modifice, sa adauge sau sa elimine ceva din legi, regulamente, coduri. Nu contează ca masurile lui nu au nici o eficienta și nici o justificare logica și tehnică

  • Dan spune:

    Este o adevărată afacere ca trusa medicală și extinctoarele sa fie obligatoriu în dotarea autovehiculelor. Există o legătură între unii așa ziși ziariști și unele magazine de comercializare a acestor produse. „Ziariști” scriu articole care să-i sperie pe șoferi, cu obligativitatea deținerii acestora și cu riscul amenzilor, pentru ai determina pe conducători să le cumpere. Dacă „ziariștii continuă cu a-și face meseria in acest mod , așa cum au dispărut ziarele tipărite tot așa o să dispară și presa on-line. Românii s-au trezit și nu mai înghit pe nemestecate gogoșile presei, vândute pe un blid de linte.

  • Ivan Gheorghe spune:

    Total de acord, dar. oare se poate face ceva? Cum și pe cine să convingi de niste realități evidente? Consultarea poporului….vorbe-n vânt.

  • Gheorghe Constantinescu spune:

    d-le Nicolaie C ….cît de multă dreptate aveți ….Oare ,cineva responsabil din poliție citește ce ați scris…!!!

  • Stelian Grigore spune:

    de acord cu Nicolae Cucu.

  • P.P spune:

    Lumini de croaziera aprinse pe timpul zilei,când soarele strălucește pe cer. O mare „ABERATIE”.
    Analizați și veți găsi numai inconveniente:
    -consum inutil de energie ;
    – încălzirea inconștientă a planetei Pământ, pe care, se zice ca vrem s-o protejăm.
    Poate cineva,sa analizeze aceste probleme?

    Eficienta trusei de prim ajutor a instictorului,poate fi analizata statistic, la nivel național, european și mondial?
    Școlile de conductori auto, trebuie să facă instruirea utilizării trusei de prim ajutor.

  • Stanel d avid spune:

    Dacă nu sa folosit niciodata trusă nici macar nu sa rupt tip la de ambalaj si a trecut termenul de valabilitate ce a expirat vată si desele de pansament sau infectat cu ce de ce trebuie sa iei altă daca nu sa folosit deloc.Astea sunt tunuri trase de cineva?
    l

  • Pușcaș Ioan spune:

    Da. lumini aprinse pe timpul zilei, un mare RAHAT. CÂT DESPRE STINGATOR SI TRUSĂ, COTIZAM CA DE OBICEI. ROVIMETE CA SA MERGEM PRIN GROPI, RCA FARA REZOLVARE…..ETC
    ..ETC

  • Paraschiv Oprea spune:

    Trusa e bună dacă ai cunoștințe medicale minime, extinctorul la fel, în cazurile în care masina ia foc, iar farurile aprinse sunt benefice într-un trafic normal în care șoferii respectă regulile de circulație și viteza legală dar nu în jungla rutieră de la noi în care babuinii și maimuțele urlătoare (flashuri și claxoane plus înjurăturile de rigoare) circula într-un total dispreț față de lege și viața lor și a celorlalți.

  • TeroristulPasnic spune:

    Păi sînt astia de la poluția rutiera în stare sa spuna cu cit au scazut accidentele mortale pe soselele patriei prin folosirea farurilor pe timp de zi? De fapt, aprinzind farurile, la un motor cu combustie interna, se mareste consumul asadar si noxele la teava esapamentului deci canci protejararea mediului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3