930×122 CAPRA 5

autostrada A1 Sibiu – Piteşti

O singură ofertă depusă pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti

Răsturnare de situaţie la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti.

Citiți și: Azi se deschide circulația pe primul lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

Astăzi, 20 octombrie 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2, Boița – Cornetu”.

CNAIR aştepta oferte pentru următoarea etapă de la șase constructori calificați. Cu toate acestea, doar o firmă a depus astăzi o ofertă.

Este vorba despre firma turcească MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Potrivit economedia.ro, una dintre posibilele explicaţii pentru retragerea constructorilor din UE este Studiul de Fezabilitate prea vechi (2008) care, pentru un proiect atât de complicat, poate duce la elemente neprevăzute pe şantier.

La licitaţia restrânsă, CNAIR a selectat şase asocieri şi firme:

– Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.

– Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.

-Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.

-Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa

– Impresa Pizzarotti & C S.P.A.

-Astaldi Spa

CNAIR NU MAI POATE PRELUNGI TERMENUL

După două amânări, CNAIR nu mai poate prelungi din nou termenul, oferta MAPA fiind deja depusă, ceea ce înseamnă că din acest moment începe evaluarea acesteia.

Situația este una complicată în condițiile în care unul dintre cele mai dificile proiecte de infrastructură rutieră din România ar urma să fie atribuit unui constructor care nu a mai lucrat pe şantierele din ţară.

Lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, are o lungime de 32 km, un cost estimat între 4,6 şi 5,2 miliarde lei, iar durata de realizare este de 18 de luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie.

Licitaţia a fost lansată în luna decembrie anului 2020.

Foto principal: economedia

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90