930 x122 grota rece

centrul cultural pitești

O spune un specialist: La Pitești roboții vor umbla printre noi

O spune un specialist: La Pitești roboții vor umbla printre noi

Citiți și: Descoperă evenimentele remarcabile organizate de Centrul Cultural Pitești

Efervescență la Centrul Cultural Pitești chiar și pe timpul verii. Este una dintre instituțiile de cultură cu un bogat program de activități, pentru toate vârstele.

Iar din grafic face partea și proiectul „Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu.

Citiți și: Cinci zile de evenimente culturale și educative la Pitești!

Vastă experiență

O spune un specialist: La Pitești roboții vor umbla printre noi

Ieri, în sala „Ars Nova” a avut loc un dialog spumos, purtat la înalt nivel intelectual, între realizatorul proiectului și reputatul sociolog Octavian Mihail Sachelarie.

Invitatul este un veritabil om de cultură care a condus vreme îndelungată Biblioteca Județeană Argeș, în calitate de director.

Specialistul în sociologie, autor a numeroase cărți, a depănat amintiri din copilăria sa precum și din perioada în care a condus B.J. Argeș, evocând numele unor personalități, unele portretizate în operele sale.

Suntem controlați!

Distinsul invitat a fost întrebat, în calitate de sociolog care analizează schimbările din societate, ce crede despre IA (inteligența artificială).

Ridicându-i-se mingea la fileu, Octavian Sachelarie a punctat referindu-se la rolul tehnologiei: „Să ne fie clar, suntem controlați! Chiar și acum când vorbim, undeva, cineva, dacă e interesat, știe ce facem, ce spunem!”

Ne sunt impuse

Admite că tehnologia, digitalizarea sunt bune ca mijloace, dar nu ca scop în sine, dar depinde cum, în ce scop și de către cine sunt folosite. Omul de știință crede însă că toate acestea ne sunt impuse, sunt schimbări la nivel planetar cărora trebuie să ne supunem.

 

În China, roboții s-au așezat pe scaune în platoul de telviziune și prezintă știrile! La nivel de experiment.

Însă nu e departe momentul în care vom vedea și noi, în România, la Pitești, roboți pe stradă sau în instituții.

Pericol

Problema, crede sociologul, este că „Oamenii nu sunt pregătiți pentru aceste noutăți care vin ca un tăvălug peste ei, deși despre roboți și inteligență artificială se vorbea încă din anii 1970-1980 și acesta ar fi pericolul major, al impactului, al neadaptării la aceste lucruri impuse…”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Eleonora spune:

    Să vină roboții, căci de neadaptați și needucați suntem sătui!

  • Sorin Stănescu spune:

    Avem deja roboți în instituții! Sunt programați să ceară dosar cu șină și copii după acte.Vor fi greu de reprogramat…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3