930×122 CAPRA 5

strada Codrului Bascov

Oameni ajunși la disperare! „Nu mai putem suporta!”

Oameni ajunși la disperare! „Nu mai putem suporta!”

Citiți și: Argeș. La un pas de nenorocire, în Bascov: A căzut o „namilă” de copac pe gardul locuinței

Locuitorii de pe strada Codrului, din localitatea Bascov, sunt de-a dreptul disperați de avariile în lanț care se produc la conducta de apă de aici, conductă realizată în urmă cu aproximativ 4-5 ani cu fonduri europene.

De atunci, spun aceștia, a și început calvarul lor.

Un bascovean aflat la capătul răbdării, afectat direct de problema mai sus menționată, ne-a contactat la redacție, pentru a-și spune oful, în speranța că în așa fel se va găsi o rezolvare de durată la problema comunității.

Concret, conducta de apă de pe strada Codrului, stradă care încă nu este asfaltată, cedează din loc în loc la intervale scurte de timp. Astfel, locuitorii se văd nevoiți mai mereu să se confrunte cu noroiul și chiar cu inundațiile.

De fiecare dată când apare o avarie se intervine, însă reparațiile nu țin mult, spun oamenii.

Imagini demne de un cătun uitat de lume. Priviți!⬇️

 

Un reporter ePitești.ro s-a deplasat săptămâna trecută la fața locului pentru a vedea cum se prezintă situația. După ce a fost observată realitatea din teren, ePitești a cerut puncte de vedere oficiale tuturor instituțiilor implicate – de la Societatea Apă Canal, dar și de la reprezentanți ai Primăriei Bascov.

Puncte de vedere oficiale

Am luat legătura cu Codruț Matei (foto), consilier local din partea PRO România, în cadrul Primăriei Bascov, care la momentul acela ne-a declarat următoarele:

Am înțeles că lucrarea a fost făcută prin fonduri europene. Cu siguranță trebuie schimbată cu totul acea conductă. Rețeaua de apă este administrată de operatorul de utilități, Apă Canal 2000 SA, cel care se ocupă și de rezolvarea problemelor.

Primăria, ca și cetățenii, poate să anunțe avariile pentru ca operatorul să știe de ele și să trimită echipele pentru reparații.

Despre asfaltarea străzii Codrului, aceasta se află în momentul de față prinsă într-un proiect DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenție), HCL 24/14.03.2022, care presupune pregătirea tuturor documentațiilor pentru aceste străzi în vederea asfaltării sau, unde e deja asfalt, a reparațiilor capitale.

Sigur, nu se va rezolva peste noapte, dar este un prim pas pentru asfaltarea străduțelor care au rămas neasfaltate, majoritatea fiind  nou-înființate.”

Apă Canal reacționează rapid și anunță schimbarea conductei cu totul în acea zonă!

Astăzi, la o săptămână distanță de la vizita de pe teren a reporterului nostru, Societatea Apă Canal 2000 S.A. ne-a informat că în zonă au început deja lucrările pentru schimbarea conductei, astfel încât să nu mai existe probleme cu avariile.

Vom reveni și cu alte materiale exclusive în publicația noastră cu privire la alte nemulțumiri grave pe care le au oamenii din zona respectivă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • fgfd spune:

    deci tava pe fonduri europene nu fu buna domne las ca e buna astalata (a noastra) facuta mult mai bine cu parandaraturi.suporta cineva din toti agaricii aia de aveau obligatia de a verifica ? normal ca nu sunt oamenii partidului ce dracu intrebare e asta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90