EcoMoto 930×122

preț cireșe

Oamenii au fost șocați! Cât costă 1 kg de cireșe în 2024

Oamenii au fost șocați! Cât costă 1 kg de cireșe în 2024

Citiți și: Au apărut cireșele! Fructele sunt ”rezervate” cu mult timp înainte. Prețul este scandalos

Au apărut primele cireșe din acest sezon și cum iarna nu-i ca vara, prețul lor este unul exorbitant.

La sfârșit de februarie, doritele fructe se vând în piața din Sibiu cu 150 de lei pe kilogram, scrie Antena 3 CNN. Din cauza acestui lucru, românii ”își pun pofta-n cui” și nu se înghesuie să le cumpere.

Cireșele sunt importate din Spania și costă de cinci ori mai mult pe kilogram decât carnea. De fapt, prețul lor depășește chiar și prețul unei perechi de pantofi.

Oamenii au fost șocați!

La începutul lui ianuarie 2024, fructele erau și mai scumpe. În piețele din Capitală se vindeau şi cu 250 de lei pe kilogram, cam cât costă un gram de aur.

Dacă acum prețul cireșelor îi sperie pe români, nici pentru sfârșit de primăvară, când primele cireșe de la noi din ţară, veștile nu sunt tocmai bune.

Ce declară președintele Sindalimenta (Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe):

„Dacă situaţia rămâne neschimbată vis-a-vis de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că preţurile produselor în piaţă vor creşte în perioada în care vor apărea produsele româneşti. Preţul de 250 de lei pe lângă faptul că este foarte mare, cred că la mijloc este vorba şi de o speculă pe care o întâlnim în pieţe.”

În România avem aproximativ 1.000 de hectare de cireși.

Totuși, până la primele recolte din mai, suntem nevoiți să importăm din țări precum Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3