EcoMoto 930×122

risipă alimentară

    Obligatoriu peste tot în România! Legea se aplică de astăzi

    Obligatoriu peste tot în România!

    De astăzi, 21 martie, o nouă lege promulgată de președintele Klaus Iohannis va intra în vigoare. Aceasta se referă la combaterea risipei alimentare și aduce câteva schimbări importante în localurile din România.

    Restaurantele vor trebui să ofere gratuit clienților mâncarea pe care nu au mâncat-o, la pachet, așa cum se practică în vestul Europei și Statele Unite, notează Capital.ro

    Astfel, se încurajează reducerea risipei alimentare și se oferă o opțiune convenabilă pentru clienți.

    Obligatoriu peste tot în România! Legea se aplică de astăzi

    De astăzi înainte, toate restaurantele și magazinele din țară vor trebui să respecte această nouă lege pentru combaterea risipei alimentare. Astfel, măsurile care erau deja adoptate de unii comercianți sau patroni de restaurante vor deveni o obligație pentru toți.

    Localurile vor trebui să expună în mod vizibil posibilitatea de a lua mâncarea la pachet, fie la intrarea în restaurant, fie în meniu.

    Și ce e și mai bine, clienții nu vor mai fi taxați pentru ambalaj. În trecut, ambalajul costa un leu sau doi, dar acum acest cost va fi suportat de către restaurant.

    Astfel, se încurajează și mai mult utilizarea acestei opțiuni de a lua mâncarea la pachet.

    Foto descriptiv: Capital

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3