930X122 MAIA

refugiați ucraineni

Oficial din Ministerul Muncii, despre ucrainenii care „vin să ne fure locurile de muncă”

Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, a făcut o serie de precizări referitoare la impactul prezenței cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, asupra pieței muncii.

Citiți și: La Piteşti se dau bani celor care primesc în casă ucraineni

Există temerea anumitor persoane că ucrainenii ne-ar face concurenţă pe piaţa muncii şi, astfel, „ne vor fura” locurile de muncă. La această problemă, secretarul din minister a răspuns că sunt suficiente locuri de muncă vacante, pentru toată lumea.

„În România sunt înregistrate 3.286 de contracte de muncă ale unor cetățeni ucraineni, cu 728 mai multe decât în data de 24 februarie, când a debutat conflictul. De asemenea, avem 355 de cetățeni ucraineni care s-au înregistrat la Agențiile Județene de Ocupare și Formare în vederea ocuparii unui loc de muncă.

Citiți și: Video: Familie amărâtă din Kiev, „popas” în Argeş la Valea Ursului

În România exista un număr de 143 de companii care și-au exprimat intenția de a oferi un număr de 3.135 de locuri de muncă și pentru cetățeni ucraineni. Atenție, nu sunt dedicate exclusiv cetăţenilor ucraineni. În măsura în care există cetățeni români care doresc să le ocupe o pot face la fel de bine.

De altfel, la nivelul întregii țări, 4.300 de companii oferă 33.800 de locuri de muncă vacante, iar șomajul este la un minim istoric: pe luna februarie, ultima lună raportată, este 2,67%; în ianuarie a fost 2,68%, iar media anului trecut a fost de 2,69%.

Există unele persoane sau o parte a societății care au temeri că există riscul ca aceşti cetăţeni ucraineni care vin ne vor fura nouă locurile de muncă. Să știți că avem un număr foarte mare de locuri de muncă declarate vacante în mod constant de către angajatori, motiv pentru care am și mărit contingentul de lucrători non-UE la 100.000 pentru anul acesta”, a transmis Cristian Vasilcoiu.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90